Unul dintre amicii lui Vlad Pascu, trimis în judecată cu acuzația de trafic de droguri. Alte două persoane în dosar

Miercuri, 06 Decembrie 2023, ora 17:50
1449 citiri
Unul dintre amicii lui Vlad Pascu, trimis în judecată cu acuzația de trafic de droguri. Alte două persoane în dosar
Tinerii făceau trafic decanabis FOTO / X

Procurorii DIICOT au trimis în judecată trei tineri pentru trafic de droguri. Unul dintre ei face parte din cercul lui Vlad Pascu, cel care drogat fiind a lovit mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.

Anchetatorii au găsit asupra celor trei mai multe cantităţi de droguri.

Reprezentanţii DIICOT au transmis miercuri, 6 decembrie, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

“În sarcina primului inculpat s-a reţinut că, în perioada ianuarie - septembrie 2023, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a cumpărat de la ceilalţi doi inculpaţi, în vederea traficării, diferite cantităţi de canabis, iar în luna aprilie a oferit participanţilor la o petrecere (inclusiv minori), aproximativ 10 grame metamfetamină cristal pentru consum. Totodată, a deţinut la domiciliul său în vederea traficării o cantitate Fentanyl, drog de mare risc”, au precizat procurorii.

Ei au precizat că acelaşi tânăr a fost depistat cu diferite cantităţi de canabis şi codeină.

“Acelaşi inculpat a deţinut în vederea consumului propriu, diferite cantităţi de canabis şi codeină (droguri de risc şi respectiv de mare risc), iar în luna iulie 2022, a fost depistat de un echipaj de jandarmi pe raza judeţului Constanţa, având asupra sa o cantitate de cannabis destinată consumului personal. Actele de urmărire penală au mai relevat că inculpatul a deţinut la domiciliul său, fără drept, mai multe cartuşe cu privire la care, în urma efectuării constatării tehnico-ştiinţifice balistice, s-a stabilit că este muniţie letală, supusă autorizării conform Legii 295/2004 (republicată) privind regimul armelor şi muniţiilor”, au explicat procurorii.

Anchetatorii au precizat şi motivele pentru care sunt acuzate celelalte două persoane din dosar.

“În sarcina celorlalţi doi inculpaţi (rude), s-a reţinut că au vândut primului inculpat cantităţi de drog de risc în vederea traficării, iar la data de 14.09.2023, au deţinut, în scopul comercializării, cantitatea de 844,59 grame canabis. Unul dintre ei a deţinut pentru consum propriu şi alte cantităţi de canabis, precum şi o ţigaretă conţinând acest drog de risc”, au mai afirmat procurorii DIICOT.

Aceştia au menţionat că prin rechizitoriu au solicitat menţinerea măsurilor preventive adoptate în cauză, precum şi obligarea inculpaţilor la plata sumei de 30.000 lei cu titlul de cheltuielile judiciare avansate de stat.

“De asemenea, s-a dispus disjungerea materialului de urmărire penală şi continuarea cercetărilor faţă de un alt inculpat pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu precum şi continuarea cercetărilor, într-un nou dosar, cu privire la infracţiunile de pornografie infantilă, influenţarea declaraţiilor şi şantaj”, a mai transmis sursa citată.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Prima persoană trimisă în judecată în acest dosar ar face parte din cercul lui Vlad Pascu, cel care în luna august, drogat fiind, a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.

Este vorba despre Tudor Duma, cunoscut sub numele de Maru, care s-a filmat când a intrat în Spitalul Floreasca pentru a căuta medicamente cu care să se drogheze rămâne în arest preventiv.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#trafic de droguri, #tineri arestati, #procurorii DIICOT, #vlad pascu , #arestare