Șase traficanți de droguri arestați în Timiș. 15 percheziții au avut loc în acest dosar

Vineri, 10 Noiembrie 2023, ora 21:00
1689 citiri
Șase traficanți de droguri arestați în Timiș. 15 percheziții au avut loc în acest dosar
Suspecții ar fi comercializat drogurile la prețuri între 200 și 500 de lei doza FOTO Pixabay

Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile şi alte două au fost arestate la domiciliu, toate fiind acuzate de trafic de droguri de risc şi mare risc. Poliţiştii au găsit substanţe psihoactive la locuinţele acestora, în urma a 15 percheziţii.

”La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat 15 percheziţii domiciliare, în judeţul Timiş şi Cluj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi deţinere, fără drept, de droguri de mare risc pentru consum propriu. Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, persoanele bănuite ar fi deţinut, intermediat şi comercializat direct, în mod repetat, droguri de risc, mare risc şi substanţe psihoactive (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal şi 2-MMC) către consumatori din judeţul Timiş, cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei”, precizează IPJ Timiş, într-un comunicat de presă, de vineri.

Unul dintre bănuiţi ar fi deţinut fără drept, pentru consum propriu, diferite cantităţi de droguri de mare risc (cocaină şi 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal).

”Poliţiştii au pus în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Timiş şi Cluj, fiind descoperite şi ridicate aproximativ 100 de grame de substanţă cristalină 2-MMC şi 30 de grame de 3-CMC (cristal), cântare de precizie, cu urme de substanţă, mai multe cutii, conţinând pungi de dimensiuni mici cu sistem de închidere tip zip-lock noi, 10 telefoane mobile, sume de bani, precum şi alte mijloace de probă. La data de 9 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea a 6 persoane, pentru 24 de ore”, transmite IPJ Timiş.

În cursul zilei de vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus arestarea preventivă a patru dintre persoanele bănuite şi măsura arestului la domiciliu pentru alte două, pentru 30 de zile.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#trafic de droguri, #traficanti de droguri, #droguri de risc, #DIICOT droguri , #trafic droguri