Circulație de iarnă pe mai multe drumuri din țară. Șoselele unde utilajele de deszăpezire au fost mobilizate VIDEO/FOTO

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 13:03
2227 citiri
Circulație de iarnă pe mai multe drumuri din țară. Șoselele unde utilajele de deszăpezire au fost mobilizate VIDEO/FOTO
Zăpadă pe șosele FOTO: Captură Facebook

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe drumul naţional DN 18, în Pasul Prislop (1.400 de metri altitudine din Munţii Rodnei), dar și pe alte drumuri din zona Bucovinei și a Moldovei.

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, pe sectorul de la kilometrul 160 la kilometrul 181 al drumului național menționat acţionează trei utilaje de deszăpezire.

Conform sursei citate, în zonă ninge de mai multe ore şi a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire pentru a menţine carosabilul în condiţii bune pentru traficul rutier.

"Ninge în Pasul Prislop, între kilometrul 160 şi kilometrul 181. Pe această porţiune de drum se circulă în condiţii de iarnă. Sunt trei utilaje de deszăpezire care acţionează în zonă. Până în acest moment s-au răspândit 12 tone de material antiderapant", a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Conform reprezentantului CJSU, pe alte tronsoane de drumuri naţionale, judeţene şi comunale din zonele de munte şi şes ale judeţului Maramureş traficul rutier este afectat şi de ceaţă, vizibilitatea fiind pe unele porţiuni sub 100 de metri.

Zăpadă pe drumuri din Iași, Suceava și Bacău

Imagini de la intervențiile echipelor de deszăpezire ale #DRDP Iași efectuate în această dimineață pe drumurile naționale din administrare, pe fondul avertizării Cod Galben de ninsori.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori în Carpații Meridionali, în Carpații Orientali și jumătatea nordică a Moldovei.

”Va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei”, a transmis ANM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE este o certitudine. Acesta va avea loc pe 20 octombrie 2024, concomitent cu alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională de la...
#trafic conditii iarna, #maramures, #Moldova, #prognoza meteo, #ninsoare , #trafic