Coadă gigantică pe A2 între Cernavodă și Fetești. Ambuteiajul pe sensul spre București se întinde pe 30 de kilometri. "A sosit vremea să se facă lucrări" VIDEO

Duminica, 05 Iunie 2022, ora 20:49
8552 citiri
Coadă gigantică pe A2 între Cernavodă și Fetești. Ambuteiajul pe sensul spre București se întinde pe 30 de kilometri. "A sosit vremea să se facă lucrări" VIDEO
Coloană de mașini pe autostrada A2 pe sensul spre București FOTO: cititor Ziare.com

Mii de mașini sunt prinse în după-amiaza zilei de duminică, 5 iunie, într-un ambuteiaj uriaș pe autostrada A2, pe sensul spre București.

UPDATE 21.00 Pentru a încerca să fludizeze traficul spre București, autoritățile au decis să închidă alternativ cele două sensuri de mers. Lucrările desfășurate de CNAIR la Fetești au presupus închiderea totală a sensului spre mare. Din acest motiv, se circulă pe un singur fir spre Constanța sau București, pe o singură bandă. Preț de câteva minute, până la fluidizarea fluxului uriaș de mașini dinspre mare, automobilele care merg spre Constanța așteaptă la punctul de trecere Fetești.

Temperaturile ridicate din acest weekend i-au trimis pe mulți români pe litoral. Foarte mulți au plecat duminică în același interval de timp înapoi spre București, după ploaia căzută la malul Mării Negre.

”Ambuteiajul începe cu 4-5 kilometri înainte de podul de la Cernavodă. Pe podul peste Dunăre, din cauza lucrărilor, pe o porțiune de aproximativ 2 kilometri, se circulă pe un fir", relatează un șofer aflat în trafic.

Însă problemele nu se încheie după acești doi kilometri. Hărțile de trafic arată că pe următorii aproximativ 25 de kilometri, între Cernavodă și Fetești, se circulă bară la bară pe ambele sensuri de mers.

Viteza medie este de 5-10 km/h.

Șoferii sunt exasperați. Scenariul se repetă an de an și pare o sfidare la adresa lor. "Se circulă pe un fir. A sosit vremea să se facă lucrări", spune sarcastic un alt șofer.

CNAIR a anunțat cu fast la sfârșitul iernii că lucrările de reabilitare a podului de la Cernavodă sunt programate să se desfășoare în perioada 15 februarie - 21 aprilie 2022.

"O etapă importantă se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe Podul de la Cernavodă," transmitea CNAIR pe 15 februarie.

Cu toate acestea, lucrările la pod n-au fost încheiate nici acum. Deși nu se muncește nici măcar în ritm alert, șantierul fiind mai mult abandonat, pe un fir de mers pe sensul spre București traficul este oprit.

Pe lângă lucrări, ploaia torențială a crescut riscul pe A2. Centrul Infotrafic a avertizat duminică după-amiază că pe tronsonul kilometric 145 – 155 al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa sunt semnalate condiţii de ploaie torenţială, existând riscul de acvaplanare.

O altă alertă a fost transmisă în jurul orei 15.00 în care avertiza că pe autostrada A2

- este prezentă o coloană în miscare pe o lungime de aproximativ 2 kilometri în zona restricţiei de la podul Fetesti, pe sensul spre Bucuresti. De asemenea, este coloană în miscare pe o lungime de aproximativ 3 kilometri în zona restricţiei de la podul Cernavodă, pe sensul spre Bucuresti.

Poliţia Rutieră sfătuieşte conducătorii auto să opteze pentru rute alternative şi să evite efectuarea depăşirilor sau manevrelor periculoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#trafic aglomerat autostrada A2, #lucrari pe A2, #Pod Fetesti Cernavoda, #ambuteiaj autostrada A2 , #infrastructura