Invenție revoluționară: Primul tractor agricol fără șofer controlat cu telefonul VIDEO

Sambata, 08 Ianuarie 2022, ora 05:48
4836 citiri
Invenție revoluționară: Primul tractor agricol fără șofer controlat cu telefonul VIDEO
Tractor autonom prezentat la CES 2022 FOTO: Elegant News

Tehnologia pătrunde masiv și în domeniul agriculturii, astfel că la Târgul mondial de electronice (Consumer Electronic Show – CES 2022) de la Las Vegas din Statele Unite a fost prezentat un vehicul revoluționar: un tractor autonom, care poate fi controlat cu ajutorul unui smartphone.

Firma americană John Deere, specializată în fabricarea de mașini agricole, a dezvăluit un prototip adaptat al modelului 8R de tractor, ce dispune de inteligență artificială, șase camere video și de sistemul GPS, potrivit Daily Mail.

Configurația tehnică de pe vehicul poate fi instalată și pe tractoarele existente în prezent la ferme și poate fi oferită de compania constructoare, în baza unui abonament.

Gigantul de echipamente agricole John Deere din Statele Unite, cu sediul în Illinois, plănuiște o lansare a noului tractor 8R în acest an 2022, fabricând inițial 20 de vehicule de acest tip, pentru a fi distribuite local.

Tractorul autonom poate fi controlat de către fermieri cu ajutorul unui smartphone, el putând funcționa 24 de ore din 24.

Alimentul minune care previne atacurile de cord și accidentele cerebrale: A dat rezultate excepționale după o lună într-un studiu din SUA VIDEO

Trebuie menționat faptul că fermierii selecționați, de către firma John Deere, au testat vehiculul din 2019, fiind de mare ajutor pentru oricine este implicat în domeniul agricol, ținând cont și de lipsa de personal din prezent.

Tractorul 8R vine echipat cu șase perechi de camere video și inteligență artificală, permițându-i să-și verifice poziția în mers cu o precizie de un centimetru și să se oprească în cazul detectării unui obstacol în cale.

Descoperire care avertizează oamenii: Cel mai mare dușman al inimii, un factor de risc independent

Prețul unui astfel de tractor autonom nu a fost încă anunțat, dar deja Uniunea Fermierilor din Marea Britanie a salutat apariția acestuia, prezicând că se anunță un viitor remarcabil pentru acest vehicul revoluționar.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#tractor, #tractor viitor design, #masini agricole, #vehicul autonom, #vehicul fara sofer, #tractor american, #fermieri , #inventii