Zeci de studenți de la Academia de Poliție s-au intoxicat cu mâncare de la cantină

Miercuri, 15 Noiembrie 2023, ora 12:38
2876 citiri
Zeci de studenți de la Academia de Poliție s-au intoxicat cu mâncare de la cantină
Studenții s-au simțit rău după ce au luat masa la cantina Academiei FOTO Facebook

Peste 50 de studenți de la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București au ajuns la Spitalul Matei Balș cu stări de vomă și dureri de cap, existând suspiciunea unei toxiinfecții alimentare în masă.

De vină ar fi mâncarea primită la prânz și la cină în ziua de 14 noiembrie, scrie adevarul.ro.

Mulți dintre studenți nici nu au mai luat cina în unitate, întrucât s-au simțit foarte rău după masa de prânz.

Potrivit liderului Sindicatului Oltpol, Cristel Ioțu, nu este primul incident legat de blocul alimentar de la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București.

„Este vorba despre masa servită în Academia de Poliție, studenților Academiei de Poliție. Au început să se simtă rău, stări de rău, n-au știut de la ce. Inițial au început să caute lămâie, antivomitive, după care situația s-a agravat. Au chemat salvările, nu doar una. Erau întinși pe podea, dureri abdominale, și au fost transportați, dintre ei, la Spitalul „Matei Balș”, spital de Boli Infecțioase. Eu am mai atras atenția cu privire la blocul alimentar, la mâncarea precară. A fost un control doar de fațadă al DSP-ului, au confirmat că este OK, acum să-și asume DSP-ul. Cerem demisia în bloc a tuturor celor care au confirmat condiții de igienă normale și iată că nu sunt”, a declarat Ioțu pentru Adevărul.

Potrivit medicului Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, 57 de persoane au ajuns la spital în cursul zilei de marți, 14 noiembrie 2023.

Spitalul a anunțat Direcția de Sănătate Publică București, iar mai departe, fiind vorba de o instituție a Ministerului de Interne, a fost anunțată Direcția Medicală din MAI, a precizat dr. Marinescu.

„Cei 57 nu au însemnat forme severe. Unora li s-au pus, probabil, soluții de reechilibrare, pe moment, dar au plecat cu toții acasă, cu tratament. Nu au fost forme severe. Toți au avut în comun faptul că au fost meseni la prânz și seara, fără să știm exact care dintre alimente (n. red. - le-au pus probleme), dacă au plecat de la prânz sau seara. Noi știm că oamenii aceștia au mâncat acolo și pentru noi există suspiciunea de focar”, a declarat dr. Marinescu.

O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
IPJ Hunedoara a anunțat că o fetiţă de 4 ani, din Orăştie, lăsată nesupravegheată, a sărit în faţa unei maşini, fiind grav rănită. Copila a fost dusă de urgenţă la spitalul din...
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
#toxiinfectie alimentara, #academia politie, #Matei Bals, #spital, #adrian marinescu , #spitale