Toto Wolff și drama care l-a marcat: tatăl român a fost bolnav 10 ani. Povestea șefului de la Mercedes

Luni, 27 Decembrie 2021, ora 09:03
12348 citiri
Toto Wolff și drama care l-a marcat: tatăl român a fost bolnav 10 ani. Povestea șefului de la Mercedes
Toto Wolff și Lewis hamiton, o echipă redutabilă

Odată cu renașterea interesului pentru Formula 1, un personaj a devenit tot mai cunoscut în acastă lume: șeful Mercedes, austriacul Toto Wolff.

Puțină lume știe că Toto s-a năsut acum 49 de ani dintr-o mamă poloneză și un tată austriac, dar de origine română.

Tatăl lui Toto s-a îmbolnăvit de cancer la creier pe când băiatul avea doar opt ani, iar sora lui cinci. Părinții s-au separat, iar tatăl a murit după 10 ani, pe când Toto era un adolescent.

Suferința tatălui l-a urmărit tot timpul pe viitorul șef de la Mercedes. "Să-ți pierzi un părinte e o traumă și pe mine m-a urmărit toată viața această suferință. Ca soț, ca tată, ca proprietar de afacere, ca prieten încerc să fac tot posibilul ca lumea să nu treacă prin ce am trecut eu", a povestit el.

"Tot ce îmi amintesc din copilărie este boala tatălui. A fost bolnav 10 ani până să se stingă" - Toto Wolff.

După ce tatăl lor s-a îmbolnăvit, Toto și sora lui mai mică au fost crescuți exclusiv de mama lor, care era doctor în Viena. Ei au fost înscriși la o școală de limbă străine. Pe vremea când Toto avea 12 ani, iar sora lui 9, directorul școlii le-a spus să își strângă lucrurile pentru că taxa școlară nu fusese plătită.

"A fost un moment crâncen", își amintește șeful de la Mercedes.

"Eu trebuie să am grijă de tribul meu, de oamenii mei, de organizația mea. Așa cum am avut grijă de sora mea de când eram mic", a povestit Toto.

Acesta a început de adolescent să intre în zona antreprenoriatului. Și a început să vândă lumânări. Prima vânzare importantă a fost la un protest anti-rasism din Viena. Când oamenii au mărșăluit ținând o lumânare în mână.

Toto Wolff a vorbit despre viața sa ca invitat în cadrul podcastului realizat de fostul pilot de Formula 1 Nico Rosberg

Au fost și joburi pe care le consideră acum jenante. A trebuit să împartă pliante purtând o capă aurie.

A intrat apoi în lumea întrecerilor auto, iar în 1994 a câștigat cursa de 24 de ore de la Nürburgring. A îmbinat apoi dragostea pentru curse cu pasiunea pentru afaceri, iar la 26 de ani și-a deschis propriul fond de investiții.

În 2009, a cumpărat acțiuni la echipa de Formula 1 Williams, iar în 2012 a fost numit director executiv al acestei companii.

Îm ianuarie 2013, el s-a alăturat echipei Mercedes ca manager și partener, primind 30 la sută dintre acțiunile companiei. De acolo a început povestea de succes a echipei germane.

Toto are trei copii din două căsătorii. Actuala soție, Susie (39 de ani), a fost pilot de curse și e CEO la Venturi Racing Team.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, disputată sâmbătă dimineaţă. Verstappen i-a învins pe Lewis Hamilton...
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
#toto wolff, #Lewis Hamilton, #tata roman, #Mercedes , #stiri Formula 1