Torturile crâncene la care sunt supuși prizonierii din Mariupol: medicamente necunoscute, bătăi peste răni, șocuri electrice sau violuri

Sambata, 28 Mai 2022, ora 19:37
8703 citiri
Torturile crâncene la care sunt supuși prizonierii din Mariupol: medicamente necunoscute, bătăi peste răni, șocuri electrice sau violuri
Armata rusă a luat prizonieri mii de ucraineni în zona Mariupol FOTO Hepta

Avocatul poporului din Ucraina, Liudmila Denisova, descrie pe larg experiențele oribile care i-au fost relatate de soldații ucraineni eliberați din captivitate de Rusia.

"În timpul unei vizite de monitorizare la unitatea de sănătate în care sunt deținuți militarii ucraineni, aceștia au raportat torturi și rele tratamente la care au fost supuși de către ocupanți.

Majoritatea militarilor ucraineni au fost luați prizonieri în zona Mariupol. Inițial, au fost deținuți în subsoluri și anexe ale clădirilor din oraș. Apoi au fost transferați la închisoare, la centrul de arest preventiv din Donețk și la colonia corecțională nr. 120, care se află în teritoriul ocupat temporar. Ulterior, au fost transferați la centrele de arest preventiv Taganrog și Voronezh.

În timpul transferului, soldații ucraineni au fost legați la ochi, purtând un sac deasupra capului, iar mâinile le-au fost legate cu frânghii.

În captivitate, militarii ucraineni au fost torturați, amenințați cu moartea, bătuți și umiliți.

Tortura a fost folosită cu cruzime extremă împotriva ofițerilor Forțelor Armate ale Ucrainei și a soldaților Forțelor Speciale Azov. În timpul interogatoriilor, prizonierii de război ucraineni au fost aduși în genunchi, bătuți pe degete și răni deschise cu patul mitralierei.

Torționarii au folosit clești și i-au sugrumat pe deținuți cu un bandaj înfășurat în jurul gâtului. În plus, soldații au fost torturați cu șocuri electrice, bătuți cu bastonul și loviți cu piciorul.

Militarii ucraineni au raportat că ocupanții le-au administrat medicamente necunoscute marcate cu litera „M”, după care au leșinat și și-au pierdut memoria.

Ocupanții i-au forțat pe soldații ucraineni să învețe poezia „Iartă-ne, ruși nativi”, imnul federației ruse, istoria creării emblemei și drapelului federației ruse, în caz contrar - au folosit tortura și tortura.

Femeile ucrainene prizoniere de război deținute în centrul de arest preventiv din Donețk au spus că erau închise cel puțin 17-20 în celule pentru 2-3 persoane.

În loc de baie - o găleată. Femeile au fost lipsite de produse de igienă și de posibilitatea de a se spăla. Au fost supuse presiunii psihologice - bărbați captivi ucraineni au fost bătuți cu brutalitate în fața lor. Femeile captive au fost, de asemenea, forțate să întrețină relații sexuale.

Militarii ucraineni nu au primit îngrijiri medicale vitale. Medicul i-a examinat doar înainte de a fi transferați în lagărul de prizonieri din Sevastopol, unde reprezentanții CICR au oferit asistență.

Ucrainenior nu li s-a dat apă, doar 1,5 litri pentru 30-40 de persoane, hrană infimă - în dieta zilnică ORDO consta dintr-o bucată de pâine și untură. Uneori, torționarii batjocoreau carnea și spuneau că este „umană”.

Militarii ucraineni au fost lipsiți de posibilitatea de a-și contacta rudele. Cărțile de identitate ale Agenției Centrale de Informații ICRC prevăzute la articolul 70 din Convenția de la Geneva din 1949, care trebuie trimise imediat după capturare, au fost completate numai imediat înainte de schimb.

Prin aceste acte criminale, Rusia a încălcat drepturile prizonierilor de război, garantate de prevederile articolelor 17, 19, 20, 21, 22, 24-27, 29-31, 46, 48, 69-71 ale Convenției de la Geneva relative la tratamentul prizonierilor de război.

Fac un apel la Comisia ONU pentru Investigarea Încălcărilor Drepturilor Omului în timpul invaziei militare a Rusiei asupra Ucrainei să ia în considerare aceste fapte de încălcare de către Rusia a drepturilor cetățenilor ucraineni", a scris Denisova, într-o scrisoare publicată pe Facebook sâmbătă, 28 mai.

Prizonieri ruși filmați în timp ce rosteau ”Slava Ukraini”. Operațiune spectaculoasă de capturare lângă Donețk VIDEO
Prizonieri ruși filmați în timp ce rosteau ”Slava Ukraini”. Operațiune spectaculoasă de capturare lângă Donețk VIDEO
Soldații ucraineni din batalionul 24 de asalt „Aidar” au capturat un grup de ocupanți ruși în regiunea Donețk. Videoclipul operațiunii a fost publicat de serviciul de presă al...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#torturi rusia, #armata ucraineana, #prizoneri azovstal, #soldati mariupol , #invazie ucraina