”Submarinul Apocalipsei” pune pe jar țările NATO. Unde s-ar afla temuta armă a Rusiei VIDEO

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 12:03
8182 citiri
”Submarinul Apocalipsei” pune pe jar țările NATO. Unde s-ar afla temuta armă a Rusiei VIDEO
Submarinul nuclear rusesc K-529 Belgorod s-a îndreaptat spre Marea Kara FOTO / captură youtube Top Defense News

În presa italiană apar noi detalii cu privire la torpila Poseidon, care ar fi dotată cu o încărcătură nucleară. Țările NATO ar fi fost deja avertizate de serviciile de informații ale alianței despre un posibil test cu această torpilă, scrie ziarul La Repubblica.

Submarinul nuclear rusesc K-529 Belgorod ar fi părăsit baza sa din Marea Albă, dincolo de Cercul Arctic, tocmai pentru acest motiv. S-a îndreaptat spre Marea Kara pentru a testa torpila Poseidon, numită și „arma Apocalipsei”.

Poseidon este un vehicul subacvatic fără echipaj uman despre care se spune că este capabil să parcurgă distanțe mari sub apă înainte de a exploda cu suficientă forță pentru a provoca un tsunami nuclear masiv, menit să inunde și să iradieze orașele de coastă.

„Acest submarin face parte din triada nucleară a Rusiei, care este încă operațională și care are o putere de foc comparabilă cu cea a SUA.

Sunt submarine care poartă rachete balistice, avioane strategice de bombardament și rachetele care pleacă din silozuri.

Marina rusă are în jur de 64 de submarine. Știm că sunt submarine cu rachete balistice, 19 submarine cu rachete balistice sunt dotate cu arme nucleare”, a declarat generalul Alexandru Grumaz pentru televiziunea b1tv.

Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
Mesaj Ro-Alert la Bistrița. Un urs și-a făcut apariția în zona unei păduri-parc
Mesaj Ro-Alert la Bistrița. Un urs și-a făcut apariția în zona unei păduri-parc
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a transmis, joi seara, 25 aprilie, un mesaj RO-Alert după ce a fost semnalată prezenţa unui urs în zona pădurii-parc Schulerwald...
#torpila poseidon, #submarin nuclear, #Rusia, #test, #avertizare, #NATO , #Rusia