Cele mai bune mașini din 2022 în privința consumului de combustibil. În top apar mărci precum Ford, Peugeot sau Skoda

Duminica, 31 Iulie 2022, ora 15:05
42895 citiri
Cele mai bune mașini din 2022 în privința consumului de combustibil. În top apar mărci precum Ford, Peugeot sau Skoda
Șoferiță la volan FOTO Pixabay

Un expert a enumerat cele mai bune mașini de familie eficiente din punct de vedere al combustibilului de pe piață.

Șoferii au căutat modalități de a-și reduce facturile la combustibil în acest an, prețurile record la benzină și motorină decimând bugetele într-un moment în care alte facturi casnice sunt deja la cel mai înalt nivel.

Șoferii pot calcula ei înșiși consumul, umplând rezervorul cu combustibil și apoi resetând contorul de parcurs, apoi conducând în mod normal până când rezervorul este pe jumătate gol.

Apoi, ar trebui să facă o altă citire, care ar trebui să le spună șoferilor câți kilometri au parcurs de la ultima completare. Aceste cifre, ar trebui să le împartă la numărul total de litri de care au nevoie pentru a umple rezervorul cu combustibil.

Aidan Rushby, CEO al Carmoola, a declarat că a avea o mașină eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil este esențială pentru a se asigura că toată lumea are și confortul de a călători dintr-un loc în altul.

Vorbind pentru Express.co.uk, el a spus: „Când cumpărați o mașină, este important să cunoașteți consumul de litri pe kilometru. Cunoscând consumul unei mașini, veți avea o idee despre cât de eficientă este aceasta din punct de vedere al consumului de combustibil, cât ați putea avea nevoie să cheltuiți pe benzină sau motorină și dacă ar trebui să optați pentru o mașină electrică sau hibridă.

Consumul vă poate ajuta, de asemenea, să comparați diferite mașini de familie, astfel încât să puteți calcula și să bugetați cheltuielile cu combustibilul. Acest lucru este mai ușor dacă vă cunoașteți și kilometrajul mediu. Cu puțin calcul, vei putea ști care mașină de familie este cea mai practică pentru nevoile tale de conducere.”

Cele mai multe mașini de familie eficiente din punct de vedere al combustibilului

Suzuki Across

Această mașină de familie este un hibrid SUV de dimensiuni medii care are un motor pe benzină de 2,5 litri și un grup motopropulsor hibrid plug-in pentru a-i oferi asistență electrică.

S-a susținut că are o economie de combustibil de 282mpg.

Across a fost comparat cu un alt hibrid plug-in popular cu Toyota RAV4.

Skoda Octavia

Hatchback-ul Octavia are aceeași reputație ca omologul său cu motor pe benzină în ceea ce privește consumul de combustibil.

Are o cifră de 68,9 mpg pentru consumul de combustibil, ceea ce îl face printre cele mai economice mașini diesel de pe piață.

Marca cehă este cunoscută pentru modelele lor eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, puterea de 113 CP a lui Octavia fiind perfectă pentru croazieră pe autostradă.

Ford Focus

Pentru a obține cea mai bună economie de combustibil pentru conducerea frecventă pe distanțe lungi, șoferii pot opta pentru Ford Focus cu motor diesel de 1,5 litri.

Cele mai eficiente versiuni pe benzină și hibride ale Ford Focus pot reveni până la 51,4 mph și, respectiv, 56,5 mpg.

Dacă șoferii doresc să meargă mai departe, pot arunca o privire la versiunea diesel care are 118 CP și poate returna 67,3 mpg.

Peugeot 308 SW

Mașina de familie alimentată cu benzină poate returna 54,9 mile pe galon.

Spre deosebire de omologul său hibrid, 308 SW nu are motor electric care să-i ofere asistență și să-și reducă consumul de combustibil.

În timp ce Peugeot 308 SW nu are un motor foarte puternic, acesta poate produce 108 CP și 205 Nm, astfel încât șoferii se pot aștepta la putere în rezervă pentru nevoile lor de conducere.

Volkswagen Golf

Unul dintre cele mai emblematice și populare modele de mașini din lume este încercat și testat de milioane, în special cu motorul său de 1,0 litri pe benzină mild-hybrid.

Este comparabil cu Skoda Octavia și Audi A3 și, cu un randament de 54,3 mpg, se poate egala cu Peugeot 308 SW.

Motorul este decent și suficient cu cei 108 CP și 200 Nm de cuplu, plus că poate trece de la zero la 60 mph în doar 10,2 secunde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
#top masini, #economice, #combustibil, #skoda, #volkswagen, #ford, #peugeot , #stiri auto