Top 10 cele mai scumpe mașini din lume. Motivul pentru care se vând la prețuri astronomice

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 23:59
10244 citiri
Top 10 cele mai scumpe mașini din lume. Motivul pentru care se vând la prețuri astronomice
Considerată cea mai scumpă mașină din lume până la momentul actual, motorul are o capacitate cilindrică de 1500 CP FOTO bugatti.com

Dacă ești pasionat de mașini, cu siguranță îți va face plăcere să vezi care sunt cele mai scumpe autoturisme din lume şi care sunt caracteristicile acestora.

La nivel mondial se vând o serie de vehicule la niște prețuri exorbitante, la care mulți visează, dar la care doar câteva persoane din lume au acces efectiv, mașini luxoase, făcute în ediții limitate.

Chiar dacă nu ai șanse să îți oferi o astfel de mașină, poți să îți petreci câteva momente urmărind acest clasament realizat de specialistii platformei de verificare a VIN-ului, carVertical, pentru a putea purta o discuție documentată împreună cu prietenii tăi.

Bugatti La Voiture Noire

Considerată cea mai scumpă mașină din lume până la momentul actual, acest model a fost prezentat oficial în 2019 la Salonul Auto de la Geneva. Motorul are o capacitate cilindrică de 1500 CP și se remarcă printr-un design foarte plăcut, cu caroserie din fibră de carbon de culoare neagră.

Acest model este un omagiu adus firmei proprii, o piesă de o frumusețe covârșitoare, ce aduce un tribut modelului Atlantic negru, al patrulea, ce a dispărut în timpul celui de-al doilea război mondial.

Rolls-Royce Sweptail

Cu siguranță una dintre cele mai bune mărci de mașini, ce nu putea lipsi din primele locuri. Proiectul, pentru a definitiva acest model, a durat aproximativ 4 ani, dar a meritat așteptarea.

O mașină inspirată din linia clasică, dar cu părți unice. O marcă cu clasă ce își merită locul printre mașinile englezești de renume, care atrag atenția prin luxul și performanțele lor.

Bugatti Centodieci

Chiar dacă nu este cea mai scumpă mașină și ocupă doar poziția a treia în top, este o apariție plăcută pe șosele, cu 1600 CP, motor puternic cu 4 turbocompresoare și fabricată într-un număr limitat de 10 bucăți.

Se distinge prin eleganță, cu o formă de pană, grațioasă și delicată, o adevărată operă de artă în industria de automobile.

Mercedes-Benz Maybach Exelero

Chiar dacă a fost fabricată in anul 2004, acest model se situează pe locul 4 în topul nostru. Impresionează atât prin design, cât și prin performanțele sale tehnice, cu 700 CP ce permit mașinii să ajungă la o viteza de 351 km/h într-un timp foarte scurt.

Designul retro-futurist, interior ultra-luxos, echipat pentru cursele de viteza cu un model experimental pentru pneuri, acest model se remarcă imediat în mulțime.

Koenigsegg CCXR Trevita

Dacă tot ne referim la mașini scumpe, nu putem să nu amintim acest model care este acoperit cu diamante, producătorul suedez propunând o caroserie din fibra de carbon impregnată cu praf de diamant.

Este renumită la nivel mondial pentru perfecțiunea și unicitatea sa, existând doar două exemplare pe piață.

Lamborghini Veneno

Sigla Lamborghini este bine cunoscută, iar acest model a fost realizat pentru a sărbători 50 de ani de la fondarea companiei.

Foarte rapidă și cu un design atractiv, futurist, își merita locul pe deplin în topul celor mai scumpe mașini de pe piață. O mașină super-sport, cu o forma aerodinamică optimă, ce îți oferă plăcerea curselor de mașini în drumurile de zi cu zi.

Lamborghini Sian

Pe locul imediat următor este tot o mașină a bine-cunoscutului producător de mașini italiene, care a adus o largă contribuție la modelele sport. O ediție limitată, cu doar 63 de exemplare, un model hibrid, rapid și unic în felul său.

W Motors Lykan Hypersport

Chiar dacă nu este cea mai frumoasă mașină din lume, a captat atenția întregului mapamond fiind vedeta într-un film cu mare impact, Fast & Furious 7. Elegantă și luxoasă, cu faruri încrustate cu bijuterii și un interior SF, rapidă și puternică, modelul este un vis pentru mulți pasionați de mașini.

Corpul este realizat manual din fibră de carbon și are un aspect atemporal și unghiular. Cu afișaj holografic și fabricat doar în 7 exemplare, este o apariție aparte în lumea pasionaților de automobile.

Bugatti Veyron by Mansory Vivere

Din nou prezent în top, brandul Bugatti oferă o mașină cu aspect unic în V, rapidă și cu un exterior luxos. Interiorul mașinii este, de asemenea, de remarcat, îmbinând măiestria tradițională, cu un design de excepție, lux și comoditate.

Aston Martin Valkyrie

O mașină sport, electrică-hibridă, care își revendică numele de cea mai rapidă mașină legală pe care o poți întâlni pe stradă. Foarte plăcută, cu un design orientat pe linii curbe și elegante, este proiectată pentru pistă, dar complet utilizabilă pe drumurile publice.

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#top masini, #masini scumpe, #preturi, #masini lux, #design, #Bugatti La Voiture Noire, #Aston Martin Valkyrie , #top masini