Top 6 maşini de care șoferii se bucură că nu se mai fabrică. Care sunt cele mai fiabile autoturisme second-hand în acest moment

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 04:04
27929 citiri
Top 6 maşini de care șoferii se bucură că nu se mai fabrică. Care sunt cele mai fiabile autoturisme second-hand în acest moment
"Fiat 850, produs între mijlocul anilor 1960 și mijlocul anilor 1970, a fost o antiteză a mașinilor de tip ponei" FOTO Pixabay.com

Vorbim mai tot timpul despre cele mai frumoase, impresionante sau cele mai noi și fiabile mașini, însă niciodată despre autoturismele care s-au dovedit a fi adevărate catastrofe pe 4 sau chiar mai multe roţi.

Cu un astfel de clasament ne-au ajutat specialiştii auto de la cautimasina.ro şi care au identificat în cea mai actuală analiză, 6 exemple de maşini absolut insipide.

Citroen C3 Pluriel

Un coupe compact franțuzesc, destul de ciudat, care a făcut un pas în necunoscut. Citroën, inovator ca întotdeauna, a dus conceptul de „fără acoperiș” la un alt nivel.

Dezavantajele? Când îl conduceai trebuia să fii 100% sigur că vremea nu se va înrăutăți, că altfel C3 Pluriel rămânea de-a dreptul fără acoperiș până ajungeai acasă.

În ciuda dezavantajelor evidente, mulți șoferi au cumpărat această mașină. Mai exact, s-au vândut 109.682 de Pluriels. Dar, odată ce producția s-a încheiat, Citroën nu a oferit un înlocuitor direct.

Covini C6W

Covini Engineering încă include C6W în lista de modele. În ciuda faptului că mașina a apărut pentru prima dată în 2004, foarte puține lucruri s-au schimbat de atunci.

Se poate spune că caracteristica remarcabilă a lui C6W este cea de-a doua punte din față, care face ca acest model să aibă un număr impresionant de șase roți. Iar toate aceste roți vin la pachet și cu mai multă aderență, forță la oprire și un factor "wow" care nu se găsește la alte mașini.

Deși beneficiile există, niciun producător auto nu s-a grăbit de atunci să mai lanseze mașini cu șase roți. Cel puțin nu sub forma unei mașini sport ca aceasta.

BMW Z8

Lansat în anul 2000, BMW Z8 părea să fie în sfârșit roadster-ul de succes pe care compania încerca să-l facă de ani de zile, începând cu Z3, un automobil mult mai mic și mai modest.

Deși a fost produs doar câțiva ani de zile, foarte capabilul Z8 a depășit multe supercaruri mult mai scumpe în ceea ce privește accelerația, frânarea și manevrabilitate.

Doar că se pare că nici el nu era exact ceea ce trebuie deoarece nu se mai fabrică și sigur există motive bine întemeiate pentru care compania BMW a luat această decizie.

BMW i3

I3-ul original de la BMW a luat calea nebuniei în anul 2022. În timp ce interiorul și dinamica rezonabil de captivantă a lui i3 continuă să ne impresioneze și acum, autonomia limitată de rulare a hatchback-ului electric (246 de kilometri fără motorul pe benzină care extinde autonomia disponibilă, un element opțional care oferă până la 300 de kilometri de autonomie generală — 202 kilometri numai cu electricitate) este cu mult sub vehiculele electrice mai puțin costisitoare, cum ar fi Chevrolet Bolt (416 kilometri), Hyundai Kona Electric (412 kilometri) și Kia Niro EV (384 kilometri).

Ferrari 308 GTS

Deși poate învechit acum, Ferrari 308 GTS a fost o navă emblematică a celebrului producător auto italian, de pe la mijlocul anilor 1970 și până în anii 1980. Probabil o recunoști ca fiind mașina de la Magnum P.I.

Fiat 850

Fiat 850, produs între mijlocul anilor 1960 și mijlocul anilor 1970, a fost o antiteză a mașinilor de tip ponei, frecvent produse în acea epocă.

Compacte și accesibile, peste două milioane dintre aceste mașini au fost vândute în nenumărate variante, inclusiv o decapotabilă și chiar și o mică rulotă.

Raportul celor de la TUV

"Statisticile TUV (Technischer Uberwachungsverein în limba germană sau Asociația de Inspecție Tehnică, adică un fel de RAR de la noi) unde sunt publicate rezultatele a milioane de controale obligatorii, sunt considerate un indicator extrem de important în ceea ce privește calitatea modelelor auto și clar ar trebui luat în considerare având în vedere și faptul că șoferii români sunt mari amatori de mașini second-hand din Germania".

Așadar, potrivit unei noi analize cautimasina.ro, dacă ești în punctul în care vrei să îți schimbi autoturismul, mai jos poți vedea ce modele auto au ocupat primele poziții în topul celor mai fiabile mașini second-hand.

Top 3 mașini fiabile second-hand cu o vechime de 2-3 ani

Primele 2 poziții sunt ocupate de 2 modele de la Mercedes Benz, brand consacrat de altfel pentru calitatea modelelor pe care le oferă șoferilor. Astfel, cea mai fiabilă mașină veche de 2-3 ani este Mercedes B Class cu o rată a defecțiunilor de 2%.

Pe locul al doilea s-a clasat Mercedes GLC cu o rată a defecțiunilor de 2.3%. La egalitate cu GLC-ul se află o altă marcă germană cunoscută, Volkswagen. Modelul său, VW Golf Sportsvan a înregistrat tot o rată de defecțiuni de 2.3%.

Top 3 mașini fiabile second-hand cu o vechime de 4-5 ani

  • Porsche 911 – rată de defecțiuni 2.7%;
  • Mercedes SLC – rată de defecțiuni 4.1%;
  • Audi Q2 – rată de defecțiuni 4.5%

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#top masini, #soferi, #Automobile, #rar, #Mercedes, #bmw, #fiat, #cautimasina ro , #top masini