Françoise Bettencourt Meyer, prima femeie care a strâns avere de 100 de miliarde de dolari. Moștenitoarea L'Oréal nu se afișează cu bogații lumii

Vineri, 29 Decembrie 2023, ora 22:04
3652 citiri
Françoise Bettencourt Meyer, prima femeie care a strâns avere de 100 de miliarde de dolari. Moștenitoarea L'Oréal nu se afișează cu bogații lumii
Moștenitoarea L\'Oréal, Françoise Bettencourt Meyers/ FOTO: nairametrics.com

Moștenitoarea L'Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, a devenit prima femeie care a strâns o avere de 100 de miliarde de dolari (78,5 miliarde de lire sterline; 90,1 miliarde de euro), potrivit unui clasament al celor mai bogați oameni din lume.

Imperiul francez al frumuseții fondat de bunicul ei este pe drumul cel mai bun pe piața bursieră din ultimele decenii.

Acțiunile L'Oréal au crescut joi, 28 decembrie, la un nivel record la Paris, scrie BBC.

Vânzările firmei și-au revenit după pandemie, când oamenii stateau în casă și foloseau mai puțin machiaj, scrie BBC.

Averea netă a lui Bettencourt Meyers, în vârstă de 70 de ani, a depășit 100 de miliarde de dolari în indicele Bloomberg Billionaires, făcând-o a 12-a cea mai bogată persoană din lume.

Ea este încă la o distanță de omologul francez Bernard Arnault, care a fost al doilea pe listă, cu o avere netă de 179 de miliarde de dolari. Arnault este fondatorul LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, care deține un portofoliu de mărci de ultimă generație, inclusiv Fendi și Louis Vuitton.

Bettencourt Meyers este vicepreședintele consiliului de administrație al companiei. Ea și familia ei sunt cei mai mari acționari ai L'Oréal, cu aproximativ 35%.

Ea a devenit moștenitoarea L'Oréal după ce mama ei, Liliane Bettencourt, a murit în 2017.

Liliane, care a fost numită în mod regulat cea mai bogată persoană din Franța, a menținut legături strânse cu liderii francezi și îi plăcea lumina reflectoarelor.

În ultimii ei ani, ea a fost implicată într-o luptă publică cu Françoise, singurul ei copil, care acuzase un fotograf și socialit că profita de fragilitatea mintală a mamei sale.

„Fiica mea ar fi putut să aștepte cu răbdare moartea mea în loc să facă tot posibilul pentru a o precipita”, a spus ea într-un interviu TV.

În 2011, un tribunal francez a decis că Liliane avea o formă de demență și i-a acordat lui Françoise controlul asupra averii și veniturilor ei. Un alt membru al familiei a fost însărcinat să aibă grijă de sănătatea și bunăstarea fizică a lui Liliane.

Se spune că Bettencourt Meyers preferă intimitatea în detrimentul participării la evenimente sociale frecventate de mulți dintre bogații ai lumii.

Se știe că obișnuiește să cânte la pian câteva ore pe zi și a scris două cărți - un studiu în cinci volume al Bibliei și o genealogie a zeilor greci.

„Ea trăiește cu adevărat în propriul ei cocon. Trăiește în principal în limitele propriei ei familii”, a spus Tom Sancton, autorul cărții The Bettencourt Affair.

Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat timp de un meci de către Federaţia Iraniană de Fotbal pentru că a luat în braţe o suporteriţă în timpul unui meci din campionat,...
Un preot a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani, pentru că nu aparține de sectorul său pastoral. Ce spune Arhiepiscopia Tomisului
Un preot a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani, pentru că nu aparține de sectorul său pastoral. Ce spune Arhiepiscopia Tomisului
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că face cercetări după ce un preot a refuzat să spovedească o femeie pentru că nu aparţine de sectorul său pastoral, iar cazul a ajuns în analiza...
#top bogati, #miliardari, #femeie, #mo tenitoarea L Oreal, #Francoise Bettencourt Meyers , #stiri externe