Fostul judecător CCR Toni Greblă a fost propus prefect al Capitalei SURSE

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 15:34 3321 citiri
Fostul judecător CCR Toni Greblă FOTO Hepta

Fostul judecător al Curții Constituționale (CCR) și fost secretar general al guvernului Dăncilă a fost propus marți, 5 aprilie, în funcția de prefect al Capitalei, au transmis pentru Ziare.com surse politice.

În prezent, Toni Greblă este președintele secției de drept privat din Consiliul Legislativ. Anterior, coaliția a stabilit că PSD este partidul care va da prefectul Capitalei, în timp ce PNL va da prefectul Clujului. Inițial, printre cei vizați de social-democrați pentru această funcție era și Alexandru Hazem Kansou, un apropiat al fostului primar al Capitalei Gabriela Firea și fost consilier PNL.

Toni Greblă a fost senator PSD în perioada 2012-2013, după care a ocupat funcția de judecător la CCR între 2013 și 2015 și Secretar General al Guvernului Dăncilă între 2018 și 2019.

DNA l-a acuzat pe Greblă că, în perioada 2010 – 2015, aflat în exercitarea funcţiilor de senator şi judecător la CCR a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro. În 2019 însă, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a achitat definitiv.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News