Cum a rămas un român fără mașina Honda Civic scoasă la vânzare pe Facebook. Tentativa de tombolă cu 300 de bilete de participare

Marti, 02 August 2022, ora 22:25
9997 citiri
Cum a rămas un român fără mașina Honda Civic scoasă la vânzare pe Facebook. Tentativa de tombolă cu 300 de bilete de participare
Tombola organizată pe Facebook a lăsat un român fără mașină FOTO ziare.com

Un bărbat din Suceava care a vrut cu orice preț să obțină cât mai mulți bani pe o mașină veche din anul 1994 a ajuns în pagubă mare după ce a avut proasta inspirație să organizeze o tombolă pe Facebook.

Pentru că nu era autorizat să organizeze jocuri de noroc, omul s-a ales cu dosar penal, pentru ca în cele din urmă mașina pusă la bătaie să fie confiscată de autorități. Acum individul are de plătit și o amendă penală, dar va trebui să se judece și cu Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție care vrea despăgubiri consistente.

Cristian Bârsan din Suceava a ajuns să dea socoteală în fața instanței penale după ce în aprilie 2016 a organizat o tombolă pe Facebook și pe OLX în speranța că va obține cât mai mulți bani pe mașina sa veche, o Honda Civic EG3 din 1994. În cadrul jocului de noroc, omul a pus la vânzare 300 de bilete în valoare de 50 de lei fiecare, sub forma unei taxe de participare la tombolă. Câștigătorul tombolei avea să intre în posesia mașinii pusă la bătaie.

A reușit să vândă 13 bilete, încasând suma de 650 de lei și tombola părea că va avea succes, doar că demersul suceveanului a atras atenția inspectorilor din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, instituție care a început verificările. Pentru că omul nu era autorizat să organizeze jocuri de noroc, s-a ales cu dosar penal, fiind trimis pe mâna procurorilor și apoi în instanță sub acuzația de desfășurarea fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc.

Suceveanul a explicat că nu a făcut altceva decât să urmeze și el exemplul altor cetățeni care au procedat întocmai cu diverse obiecte, fără să aibă habar că pentru o tombolă este nevoie de licență. Cum necunoașterea legii nu te scapă de vinovăție, bărbatul a fost deferit justiției.

Judecătoria Suceava l-a găsit vinovat pe Bîrsan și l-a condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 3600 de lei, i-a confiscat banii câștigați din vânzarea biletelor de tombolă și i-a confiscat și mașina pusă la bătaie la concurs, instanța cosiderând că autoturismul a fost bun folosit la săvârşirea faptei.

Lentoarea cu care se judecă procesele în România au fost în favoarea organizatorului de jocuri de noroc. Nemulțumit de sentința judecătoriei, Bîrsan a făcut apel, astfel că până la finalizarea procesului fapta pentru care a fost trimis în judecată s-a prescris.

Curtea de Apel Suceava a decis astfel să înapoieze omului mașina, doar că Bîrsan mai are de finalizat ”războiul” cu Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Instituția s-a constituit parte civilă și a cerut în instanță despăgubiri de 22.729,5 lei, cu titlu de daune materiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service
Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service
Mașinile electrice ale lui Elon Musk se confruntă cu noi probleme. 3.878 de vehicule Cybertruck au fost rechemate în service, pentru a repara pedala de accelerație. Potrivit oficialilor...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#tombola, #Facebook, #masina, #jocuri noroc online , #stiri juridice