Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 23:41 2963 citiri
Europarlamentarul Eugen Tomac FOTO / Facebook Eugen Tomac

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă, după discuţiile cu cancelarul austriac Karl Nehammer privind admiterea României în Schengen, că a fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care a participat, calificându-l pe şeful Guvernului de la Viena drept un lider ce insistă cu încăpăţânare asupra unor argumente ridicole. ”Mai devreme sau mai târziu, România va intra în Schengen, dar această palmă nemeritată nu va fi uitată uşor”, afirmă Tomac.

”Concluzia după întâlnirea cu Karl Nehammer, cancelarul austriac: Guvernul de la Viena este condus, din păcate, de un lider ce insistă cu încăpăţânare asupra unor argumente ridicole. I-am spus direct, astăzi, că este foarte aproape de a fi cel ce va anula toată simpatia pe care românii au cultivat-o de-a lungul timpului în relaţia cu Austria, ţară pe care noi am privit-o cu multă încredere”, a scris Tomac pe Facebook.

El afirmă că întâlnirea cu cancelarul austriac a fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care a participat. ”Din păcate, acest om a respins orice argument raţional. A anulat orice a propus Comisia Europeană, a negat orice raport sau statistică. Pur şi simplu, a luat o decizie absurdă. Vrea doar să umilească România în mod inacceptabil. Mai devreme sau mai târziu, România va intra în spaţiul Schengen, dar această palmă nemeritată nu va fi uitată uşor de cei peste 20 de milioane de cetăţeni români”, afirmă europarlamentarul PMP.

El îşi încheie postare afirmând că ”România merită în Schengen!”.

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI, Afaceri Interne, care va avea loc joi.

Austria este singurul stat care se opune aderării României la Spaţiul Schengen, iar pentru o decizie este necesară unanimitatea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News