Soția europarlamentarului Eugen Tomac a fost numită viceconsul la Bruxelles. Cei doi și-au cumpărat și un apartament în capitala Belgiei

Sambata, 12 Martie 2022, ora 03:01
17347 citiri
Soția europarlamentarului Eugen Tomac a fost numită viceconsul la Bruxelles. Cei doi și-au cumpărat și un apartament în capitala Belgiei
Soții Diana Postică și Eugen Tomac s-au instalat la Bruxelles

Eugen Tomac a făcut un credit la ING Belgium pentru a cumpăra un apartament la Bruxelles. Deși nu o recomandă nimic, soția lui Tomac, Diana Postică a fost numită viceconsul la Ambasada României din Belgia. Mandatul de europarlamentar al lui Tomac se încheie în anul 2024.

Soția lui Tomac, funcții din bani publici

Conform declarației de avere, Eugen Tomac a achiziționat, împreună cu soția sa, un apartament de 96 metri de pătrați în Bruxelles. Pentru aceasta, Tomac a contractat un credit în valoare de 148.500 euro la ING Belgium, scadent în anul 2041.

Recent, soția sa, Diana Postică a renunțat la funcția de membru în Consiliul de Administrație al Engie (unde fusese desemnată în august anul trecut) și a devenit viceconsul la Secția consulară a Ambasadei României din Regatul Belgiei.

Din datele publice aflăm că Diana Postică, cetățean român născut în Bender, Republica Moldova, este de profesie avocat. Ea a lucrat de-a lungul timpului la cabinetul fostului primar al Bucureștiului, Adrian Videanu, și la biroul actualei senatoare PNL, Roberta Anastase, în perioada când aceasta era președinte al Camerei Deputaților.

Soția lui Tomac a mai fost avocat în Baroul București și a deținut calitatea de acționar la Confluențe EST SRL, firmă care se ocupa de editarea revistei Confluențe (preluată de mama ei, Maria Postică, care mai deținea editura Themis Lex, alaturi de Stela Culic (cumnata lui Eugen Tomac).

În trecut, împreună cu soțul ei, Diana Postică a activat la Liga Tinerilor Români de Pretutindeni, precum și la Centrul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Prin aceste asociații, cei doi au fost implicați în mai multe acțiuni pro-românești în Republica Moldova, în România și la instituțiile europene.

La Engie, Diana Postică a fost numită în august anul trecut, în locul lui Ștefănel Dan Marin, fost vicepreședinte PMP și actualmente consilier local la Sectorul 4 al Bucureștiului, de asemenea fost primar interimar al Capitalei.

Tomac nu vrea să se mute la Bruxelles

Având în vedere că mandatul lui Eugen Tomac în Parlamentul European se încheie peste doi ani, că și-a cumpărat apartament cu un credit scadent peste 20 de ani și că soția s-a și-a găsit de lucru la Bruxelles, l-am întrebat dacă are în plan să se stabilească în Belgia.

„Nu mă stabilesc la Bruxelles. Faptul că îmi desfășor activitatea aici nu înseamnă că mă și stabilesc aici. Creditul l-am negociat cu banca și după ce îmi închei mandatul voi vedea care este soluția. Logica este următoarea: așa cum un parlamentar de la Timișoara sau de la Iași își desfășoară activitatea la București, așa mi-o desfășor și eu la Bruxelles. Soția mea nu este persoană publică și nu vreau să comentez despre activitatea ei”, a declarat europarlamentarul pentru Ziare.com.

Deci, din punctul de vedere al lui Eugen Tomac, soția sa nu este persoană publică deși, de ani buni, Diana Postică ocupă funcții plătite din bani publici.

Veniturile declarate de Eugen Tomac se limitează la funcția de europarlamentar și anume salariul anual de 83.861 euro.

Soții Tomac mai dețin un apartament de 54 de metri pătrați în București și trei autoturisme.

Asociatul american

Eugen Tomac este asociat în American Electrical Services SRL, firmă înființată în anul 2008, împreună cu Dan Lupuleasa. Cu sediul la Cluj-Napoca, firma nu mai are activitate de câțiva ani și nu aduce niciun profit.

Dan Lupuleasa, asociatul lui Tomac, este un român emigrat în Statele Unite în 1978. Fost ofițer de transmisiuni, Lupuleasa lucra la o unitate militară de transmisiuni din comandamentul Marinei Militare, la Mangalia. El are o poveste spectaculoasă de pe vremea când a fugit din țară cu o șalupă ce aparținea lui Nicolae Ceaușescu.

„Am împrumutat o șalupă. După cum era ideologia și învățătura socialistă că toate bunurile aparțineau poporului. Eu mă consideram parte din popor și am împrumutat un bun al meu. O șalupă foarte sofistică și elegantă a familiei Ceaușescu care era parcată în interiorul comandamentului,”, ne-a mărturisit asociatul lui Tomac.

Lupuleasa locuiește în Porland, Oregon unde deține firma Transformer Services, Inc.

L-am întrebat cum l-a cunoscut pe Tomac și ne-a declarat că în America. „El a fost consilierul președintelui Băsescu și a venit în America. Ne-am întâlnit fără să fie programat. Nu am avut niciunul o agenda specială de a ne întâlni și a vorbi. Dar ne-am întâlnit pentru că era însoțit de un bun prieten de-ai mei, Apoi am vrut să deschid o firmă dar legislația română te obliga să ai un partener român. Și l-am întrebat pe Eugen. Dar firma nu a avut activitate. Cu Eugen țin legătura pentru că este nașul unuia dintre copiii mei. Ne știm de mult timp, îi cunosc familia și îl apreciez foarte mult.”

La rândul său, Tomac ne-a declarant că pe Lupuleasa îl cunoaște de vreo 20 de ani, dinainte de a intra în politică. „Am avut o invitație a Departamentului de Stat în SUA, în urmă cu 17 ani, și l-am cunoscut duminică la biserica din Portland.”

Din Oziornoe la Bruxelles

Eugen Tomac s-a născut în 1981, în satul Oziornoe, comuna Babele (în trecut General Al. Averescu), Ucraina. Tomac a venit prima oară în România la vârsta de 17 ani prin programul de burse oferit de Guvernul României etnicilor români din jurul granițelor.

Apoi, în 2003, a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea din București.

În politică, Tomac a devenit cunoscut în 2008 când a candidat fără succes pe listele PDL la Camera Deputaților. În 2009 a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, în 2010 - secretar de stat în Guvernul României, în 2012 - consilier de stat la cancelaria Președintelui Traian Băsescu, apoi președinte al Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. În 2012, Tomac devine și deputat pentru două mandate, iar din 2019 este ales europarlamentar PMP.

În 2013, Tomac a demisionat din PDL trecând la PMP. Tomac a fost președintele PMP până în decembrie 2020, când a demisionat după ce partidul nu a reușit să atingă pragul electoral la alegerile parlamentare.

În urmă cu o lună, Cristian Diaconescu, actualul președinte PMP, îl acuza pe Tomac că pune la cale un puci prin care să fie schimbată conducerea partidului.

Apoi, Diaconescu a anunțat că negociază cu șeful AUR, George Simion o fuziune între partide.

Pe 19 februarie, Eugen Tomac a reușit să organizeze congresul PMP și să-l detroneze pe Diaconescu din fruntea partidului. Atfel, Tomac a salvat partidul din Ghearele lui George Simion.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Tomac miscare Populara, #diana postica, #viceconsul bruxelles, #credit tomac , #stiri Eugen Tomac