Un gigant al cinematografiei recompensat de două ori la Oscaruri, câștigător la premiile Zmeura de Aur VIDEO

Sambata, 11 Martie 2023, ora 12:15
3674 citiri
Un gigant al cinematografiei recompensat de două ori la Oscaruri, câștigător la premiile Zmeura de Aur VIDEO
Tom Hanks, câștigător al nedoritului premiu ”Zmeura de Aur” FOTO captură video

Tom Hanks, un gigant al cinematografiei, recompensat de două ori la Oscaruri, şi-a adăugat la colecţia de distincții două premii mult mai puţin invidiate, sâmbătă, la Zmeura de Aur (Razzie Awards).

Evenimentul parodiază ceremoniile hollywoodiene şi "recompensează" cele mai neinspirate filme şi interpretări ale anului, transmite AFP.

Organizatorii premiilor Zmeura de Aur, trofeele anti-Oscar, au considerat că Tom Hanks a avut cea mai neinspirată interpretare a anului într-un rol secundar în filmul biografic "Elvis", în care l-a întruchipat pe managerul lui Elvis Presley.

Filmul s-a bucurat de mare succes în rândul criticilor, totalizând opt nominalizări la Oscaruri - inclusiv la categoria dedicată celui mai bun actor, pentru Austin Butler, care l-a interpretat pe "Regele rock'n'roll".

Interpretarea lui Tom Hanks nu a avut parte, din păcate, de aceeași primire. Criticile nu au fost îngăduitoare cu vedeta, al cărei aspect fizic a fost modificat cu proteză - considerată prea vizibilă - pentru a-l întruchipa pe colonelul Tom Parker.

Organizatorii au acordat, de asemenea, premiul "cel mai neinspirat cuplu de pe ecran'' lui Tom Hanks şi "feţei lui încărcate cu latex (şi accentului său ridicol)".

Actorul a reuşit, cel puţin, să evite o victorie la teribila categorie ''cel mai prost actor'', la care fusese de asemenea nominalizat. Interpretarea sa din remake-ul Disney "Pinocchio", în care a jucat rolul lui Gepetto, a fost considerată mai puţin neinspirată în comparaţie cu cea din "Morbius" a lui Jared Leto, un obişnuit al premiilor Zmeura de Aur.

"Blonde", pelicula biografică despre Marilyn Monroe, a fost numită ''cel mai prost film" al anului.

Golden Raspberry Awards, numele oficial al premiilor Zmeura de Aur, denumite şi Razzies, au fost inventate într-un bar din Los Angeles în anul 1981 de foşti studenţi în arte cinematografice şi de profesionişti din industria de la Hollywood.

În mod tradiţional, aceste premii sunt decernate cu o zi înainte de ceremonia Oscarurilor.

Organizatorii, care satirizează de obicei celebrele distincţii hollywoodiene, au dat de această dată dovadă de auto-parodiere atribuindu-şi un premiu pentru nominalizarea unei actriţe trecută recent de copilărie. Ei au anulat luna trecută nominalizarea lui Ryan Kiera Armstrong pentru rolul, din "Firestarter", pe care l-a interpretat la vârsta de 12 ani.

Reprezentanţii premiilor Zmeura de Aur nu sunt la primul pas greşit. Anul trecut, ei au creat o categorie dedicată exclusiv interpretărilor considerate dezamăgitoare ale lui Bruce Willis. Organizatorii au retras premiul după ce familia actorului a anunţat că acesta suferă de o tulburare cognitivă, fiind diagnosticat ulterior ca o formă de demenţă incurabilă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Tom Hanks, #zmerua, #premii, #premiile Oscar, #elvis, #parodie, #Film , #actori
Comentarii