Momente de coșmar pentru doi copii care au rămas blocaţi într-un tobogan cu ieşirea astupată, într-un parc din Giurgiu

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 09:25
3201 citiri
Momente de coșmar pentru doi copii care au rămas blocaţi într-un tobogan cu ieşirea astupată, într-un parc din Giurgiu
Tobogane în parc FOTO monitotulsv.ro

Pompierii au fost chemaţi să intervină luni seară, 5 septembrie, după ce doi copii, în vârstă de 11 şi 12 ani, au rămas blocaţi într-un tobogan care avea ieşirea obturată, într-un parc din municipiul Giurgiu.

Între timp, copiii au fost ajutaţi de oamenii din parc.

”Ieri, în jurul orei 20:40, pompierii au fost solicitaţi să intervină în parcul Mihai Viteazul din municipiul Giurgiu, după ce doi copii au rămas blocaţi într-un tobogan care avea ieşirea obturată cu un placaj.

Până la sosirea echipajelor, cei doi copii, de 11 şi 12 ani, au fost ajutaţi să iasă din locul respectiv de către oamenii din parc”, a transmis, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.

Acolo au ajuns pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o descarcerare şi o ambulanţă SMURD, dar intervenţia nu a mai fost necesară.

”Recomandăm părinţilor să supravegheze în permanenţă copiii atunci când se află la locurile de joacă pentru a evita accidentele. De asemenea, copiii nu trebuie să folosească leagănele, toboganele sau celelalte costrucţii din spaţiile de joacă dacă acestea sunt deteriorate”, a arătat sursa citată.

Probleme vechi

În urmă cu două săptămâni, o femeie din Giurgiu a tras un semnal de alarmă vizavi de locurile de joacă periculoase din municipiu. Într-o postare pe Facebook, ea a menționat un alt incident grav care a avut loc tot din cauza faptului că un tobogan defect a fost blocat cu un placaj bătut în cuie.

"Vreau să trag un mare semnal de alarmă cu privire la spațiul de joacă din #parcul #MihaiViteazu!VĂ ROG DIN SUFLET sa luați topoganul rupt de acolo!! Aseară am asistat la o scena groaznică! Un băiețel a rămas blocat cu capul /gâtul în scândurile acelea puse pt a nu se mai urca copii în topoganul rupt!! Scândurile bătute în cuie nu sunt cea mai buna soluție! Luați flexul și tăiați bucata aia de tot, dar cât mai curând!", a scris Maddy Beatryz pe Facebook.

Altă persoană a atras atenția asupra faptului că problema este generalizată în Giurgiu. "Cred că trebuie semnalul ăsta de alarma tras pentru toateeee parcurile din Giurgiu. Nu cred că există parc unde să nu fie ceva rupt, smuls, distrus. Inclusiv covorașul care e pe jos arată ca după bombardamente. După ce că parcurile sunt singurele locuri de distracție pentru copii, și ele sunt în stare deplorabilă", scrie femeia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiu într-un bloc din Giurgiu. Patru persoane au fost evacuate de echipele medicale
Incendiu într-un bloc din Giurgiu. Patru persoane au fost evacuate de echipele medicale
Pompierii din Giurgiu au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un apartament situat la etajul întâi al unui bloc. Patru bărbaţi au...
Lecția financiară pe care un român vrea să le-o dea copiilor săi: "E bună ideea, dar nu în România"
Lecția financiară pe care un român vrea să le-o dea copiilor săi: "E bună ideea, dar nu în România"
Unii părinți sunt preocupați de toate aspectele educației copiilor, inclusiv de cea financiară. Este cazul unui antreprenor care are în plan să le ofere copiilor o lecție financiară,...
#tobogan, #iesire, #blocata, #copii, #parc, #giurgiu, #pompieri , #pompieri