Titus Corlatean, despre suspendarea lui Basescu, in toate orizonturile politice

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 21:06
4246 citiri
Titus Corlatean, despre suspendarea lui Basescu, in toate orizonturile politice
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Titus Corlatean a anuntat ca USL "lucreaza la o majoritate, in toate orizonturile politice", prin care sa il poata suspenda pe presedintele Traian Basescu.

"Atunci cand Constitutia este incalcata, este incalcata. Este de datoria noastra, ca partid al Opozitiei, sa semnalam acest fapt. Lucram la o majoritate care sa permita suspendarea presedintelui, in toate orizonturile politice, De asemenea, in saptamanile care urmeaza vom asista la o clarificare politica in partid si la proces in interiorul Parlamentului, care cred ca va produce schimbari importante", a declarat duminica seara, la Antena 3, liderul social democrat.

Cat despre suspendarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, Titus Corlatean, care este nominalizat sa ii preia locul, nu a dat multe detalii, dar a precizat ca pesedistii "au de clarificat definitiv si irevocabil o anumita situatie in partid".

"Trebuie sa clarificam o anumita situatie in partid. Vreau sa fac doar doua observatii, fara sa dau nume: ai voie sa contesti o conducere a unui partid politic o singura data: la Congres. Un partid politic aflat intr-o batalie politica dura nu are voie sa aiba tensiuni in interior si nu este admisibil ca o conducere aleasa democratic sa fie contestata.

Si, in al doilea rand, pentru ca PSD sa poata castiga puterea a realizat o uniune, iar succesul, secretul sta in soliditatea si unitatea acestei formule. Daca nu exista incredere intre parteneri, sansele se apropie de zero. Prin declaratiile pe care le-a facut Mircea Geoana, referitor la candidatura la prezidentiale, a incalcat si incalca niste angajamente politice pe care cei din PSD - PNL - PC ni le-am luat reciproc. Daca ai stabilit un lucru, el trebuie respectat", a mai apreciat senatorul PSD.

Titus Corlatean sustine ca declaratiile lui Mircea Geoana riscau sa "arunce in aer USL".

"Declaratiile lui Mircea Geoana riscau sa arunce in aer USL si soliditatea unei constructii politice, care poate schimba in bine Romania. Nimeni, nici macar Geoana nu are voie sa arunce in aer aceasta constructie", a mai explicat liderul social democrat.

Corlatean raspunde acuzatiilor lui Traian Basescu

Presedintele comisiei de politica Externa din Senat sustine ca acuzatiile lui Traian Basescu, potrivit carora PSD blocheaza acordul care ar permite extradarea lui Omar Hayssam, sunt neadevarate.

"Atacurile asupra mea sunt o confirmare ca la Cotroceni e o preocupare ca ar putea sa piarda un om la sefia Senatului, luand in considerare ca eu am fost propus ca inlocuitor. Cat despre acordul de extradare am decis cu colegii mei din comisie sa amanam ratificarea din cauza conditiilor din Siria, acum cand regimul sirian actual e condamnat de societatea internationala democratica", a declarat acesta.

Titus Corlatean a mai spus ca senatorii vor ratifica acordul in momentul in care premierul Emil Boc le va da un raspuns prin care isi asuma asta.

"Acordul a ajuns la noi (comisia de politica Externa - n.red.) in mai. Am mai avut niste discutii in luna iunie, iar la inceputul lunii septembrie am decis sa inghetam procedura de ratificare. Dupa am mai avut o noua discutie si am decis sa transmitem doua scrisori: catre Emil Boc si catre Teodor Basconchi, in care le-am spus care e situatia la comisie.

Le-am spus ca am sistat ratificarea, nu pentru ca suntem impotriva, ci pentru ca este inoportuna si am cerut pozitia oficiala. Daca Guvernul considera oportuna ratificarea si isi asuma riscul sa incalce pozitia UE, in cazul Siriei, sa ne spuna. Vreau sa va spun ca nici azi nu am primit niciun fel de raspuns de la premier sau de la ministrul de Externe. Noi si maine suntem dispusi sa ratificam acest acord daca primim raspuns. Noi, cei din Opozitie, speram totusi ca Hayssam va veni pe malurile Dambovitei, pentru ca Opozitia are interesul ca acest terorist sa vina in Romania", a explicat Corlatean.

Presedintele Traian Basescu a participat, miercuri, de la ora 13:30, la emisiunea "Actualitatea in dezbatere", la Radio Romania Actualitati, in care a acuzat PSD ca blocheaza acordul care ar permite extradarea lui Omar Hayssam, considerand cazul acestuia mai grav decat cel al arestarii primarului de Cluj, Sorin Apostu.

El s-a referit la senatorul PSD Titus Corlatean, presedintele Comisiei de Politica Externa din Senat, despre care spune ca nu a dorit ratificarea acestor acorduri.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Titus Corlatean suspendare Basescu, #Titus Corlatean Mircea Geoana , #PSD