Titus Corlatean, audiat la DNA

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 15:31
6858 citiri
Titus Corlatean, audiat la DNA
Foto: B1 TV

Senatorul PSD Titus Corlatean, fost ministru de Externe, s-a prezentat, luni, in jurul orei 15:30, la sediul central al DNA pentru audieri in dosarul votului in diaspora.

DNA a deschis acest dosar ca urmare a faptului ca mii de romani din strainatate nu au putut vota la alegerile prezidentiale de anul trecut din cauza proastei organizari a sectiilor de votare, principalul responsabil fiind considerat Ministerul de Externe.

Titus Corlatean nu a stat de vorba cu jurnalistii inainte de a intra la audieri, declarand doar ca a fost citat in calitate de martor.

Intrebat cum comenteaza citarea lui Titus Corlatean la DNA, liderul interimar al PSD Liviu Dragnea, fost vicepremier la vremea respectiva, s-a aratat surprins.

"Acum aflu. Sper sa nu fie nicio problema. Nu cred ca Titus Corlatean a gresit ceva (...) Eu nu ma astept sa fiu chemat, ca nu as avea de ce", a spus Dragnea.

Dosarul a fost deschis de Parchetul general ca urmare a unor plangeri venite dupa primul tur al alegerilor.

Presa a relatat atunci despre numeroase cazuri de romani care au stat ore in sir la cozi pentru a-si putea exprima dreptul constitutional la vot, dar nu au reusit sa voteze din cauza ca prea putinele sectii de votare s-au inchis la ora 21:00, refuzandu-se prelungirea programului.

Macovei: A fost o panica mare si au schimbat cifrele. Ponta si Corlatean erau trimisi in judecata deja Interviu video

Votul in diaspora - Geoana: Ponta a decis deliberat sa nu faca mai multe sectii. Va raspunde legal

Titus Corlatean si-a dat demisia intre cele doua tururi de scrutin, iar succesorul sau, Teodor Melescanu, nu a reusit sa ia masurile cele mai bune, astfel incat situatia din primul tur s-a repetat si in cel de-al doilea.

Votul in diaspora: In Germania puteau fi infiintate 9 sectii de votare. De ce sunt doar 5?

Votul in diaspora: Ce sustin Ponta, Corlatean si Melescanu si ce prevede, de fapt, legea

Procurorii au comasat toate plangerile intr-un singur dosar penal, care a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie.

In prima faza, procurorii au solicitat diverse acte de la institutiile implicate in organizarea alegerilor, printre care Ministerul de Externe si Autoritatea Electorala Permanenta.

Dezastru la votul in diaspora - episodul Munchen: "Inceputul sfarsitului democratiei" (Video)

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Corlatean audiat DNA vot diaspora dosar, #dosar vot Diaspora prezidentiale , #ministru de Externe