Titus Corlatean, acuzat ca i-a cerut ministrului german de Externe sa NU vina in Romania in campanie

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 20:18
9532 citiri
Titus Corlatean, acuzat ca i-a cerut ministrului german de Externe sa NU vina in Romania in campanie
Foto: tituscorlatean.ro

Titus Corlatean, ministru de Externe pana in urma cu cateva zile, i-a cerut ministrului de Externe german Frank-Walter Steinmeier sa nu vina in Romania, desi vizita sa era "batuta in cuie" de mai mult timp, sustine presedintele FDGR Paul Porr.

Presedintele Forumului Democratic al Germanilor afirma ca Titus Corlatean a incalcat astfel regulile diplomatice in beneficiul liderului sau de partid, Victor Ponta, candidat in alegerile prezidentiale.

Intr-o emisiune la postul de radio Europa FM, Paul Porr a declarat ca Titus Corlatean a avut o discutie la Bruxelles, in urma cu 3-4 saptamani si i-a spus explicit omologului sau german ca "din motive obiective trebuie sa amanam vizita".

Presedintele FDGR a sustinut ca vizita lui Frank-Walter Steinmeier era "batuta in cuie", iar ministrul german urma sa fie prezent si la Primaria Sibiu, condusa de Klaus Iohannis.

"Trebuia sa vina la Sibiu, sa fie facut cetatean de onoare al Sibiului", a punctat Porr, adaugand ca ceea ce a facut Titus Corlatean "nu se face", chiar daca la mijloc era "interesul personal sau de partid".

Presedintele Germaniei i-a scris lui Klaus Iohannis - ce mesaj i-a transmis

Intrebat daca vizita era una oficiala, Paul Porr a raspuns "Absolut!".

"Probabil ii era teama ca domnul Iohannis creste in sondaje daca ministrul face o vizita la Sibiu", a completat acesta.

In plus, presedintele FDGR a sustinut inca o data ca Titus Corlatean i-a cerut personal omologului sau sa nu vina in Romania.

"Da. O spun cu toata responsabilitatea! Poate confirma ambasada germana, iar daca nu, Ministerul de Externe din Germania", a declarat el.

Angela Merkel, mesaj pentru Klaus Iohannis: Va felicit din toata inima

In context, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania a spus ca alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte al Romaniei este cel mai important eveniment pentru comunitatea germana din tara noastra si va duce la intarirea legaturilor intre cele doua tari si la sporirea increderii investitorilor in economia noastra.

Iohannis a promis mai multe investitii germane: Situatia din prezent a firmelor nemtesti din Romania

Klaus Iohannis a condus Forumului Democrat al Germanilor din Romania intre 2002 si 2013, inainte de a se inscrie in PNL si a devenit presedintele acestui partid.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Corlatean vizita ministru Externe german, #Corlatean amanat vizita ministru german , #ministru de Externe