Impacare la Cotroceni de ochii lui Joe Biden. Corlatean: Credeti ca a fost usor?

Joi, 22 Mai 2014, ora 08:27
3699 citiri
Impacare la Cotroceni de ochii lui Joe Biden. Corlatean: Credeti ca a fost usor?
Foto: Cotidianul

Ministrul de Externe Titus Corlatean a marturisit, miercuri seara, ca intalnirea dintre pricipalii actori politici din Romania cu ocazia vizitei vicepresedintelui SUA Joe Biden nu a fost un moment usor, in contextul tensiunilor din ultima perioada.

Corlatean a declarat, la Digi24, ca politicienii au reusit macar sa creeze iluzia unei unitati politice, datorita prezentei oficialului american, care a purtat discutii si a tinut discursuri, miercuri, atat la Palatul Coroceni, cat si la Palatul Victoria.

"Credeti ca a fost usor? Nu! A fost un efort de vointa politica din toate partile de a trata in comun aceste teme extrem de importante. Astazi (miercuri - n.red.) a fost o proba pe care eu cred ca am trecut-o, ca stat roman, am trecut-o corect. O proba sustinuta de prezenta vicepresedintelui american", a precizat ministrul de Externe.

Titus Corlatean spera ca, in timp, politicienii sa ajunga la o maturitate care sa le permita sa acorde mai multa importanta temelor esentiale, nu celor conjuncturale sau de inters politic.

"Daca toti actorii importanti ar privilegia intotdeauna - nu doar declarativ - temele importante si nu temele conjuncturale sau de grup sau de interes politic, lucrurile ar sta altfel.

Probabil cu timpul vom capata aceasta maturitate, profunzime a maturitatii democratice de a trata temele mari. Pe celelalte n-avem cum, nu suntem toti la fel, nu gandim cu toti la fel, dar temele mari sa le gandim unitar", a subliniat Corlatean.

Context politic tensionat

Declaratiile diplomatului roman vin pe fondul unor dispute pe scena politica din Romania. In ultima perioada, in timp ce liberalii si social-democratii s-au ceartat pe sigla USL, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta s-au reclamat reciproc la Curtea Constitutionala.

Basescu vs. Ponta si viceversa: CCR respinge ambele sesizari

Vicepresedintele american Joe Biden s-a aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti, marti si miercuri, avand intalniri atat cu prim-ministrul, cat si cu presedintele, urmate de declaratii comune.

Joe Biden prezinta concluziile vizitei la Bucuresti: Coruptia este un cancer. Magistrati, fiti curajosi!

Diplomatul a tinut o alocuitiune finala in Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, unde au fost prezenti lideri de partide, membri ai Guvernului, politicieni, sefii serviciilor secrete, conducatorii principalelor institutii ale statului, reprezentanti ai unor organizatii guvernamentale, jurnalisti si formatori de opinie.

La finalul evenimentului, Joe Biden si delegatia americana au parasit Romania cu destinatia Cipru.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Corlatean Biden, #Corlatean vizita Biden, #Corlatean unitate Biden , #ministru de Externe