Corlatean: MAE a informat Presedintia cu privire la interdictia pusa lui Rogozin

Luni, 12 Mai 2014, ora 20:01
2393 citiri
Corlatean: MAE a informat Presedintia cu privire la interdictia pusa lui Rogozin

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, luni seara, ca MAE a informat Presedintia Romaniei, sambata dimineata, cu privire la inchiderea spatiului aerian pentru avionul in care se afla vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

"Vreau sa va spun un lucru, dincolo de politica asta interna si de campanii, in clipa in care s-a stiut cu certitudine care este lista de pasageri, care il includea pe vicepremierul rus si cealalta persoana, a fost facuta o nota scrisa pe care Ministerul de Externe, sambata dimineata, cand procedurile erau in curs si nu se dorea zborul de la Chisinau a transmis-o la Presedintie", a declarat Titus Corlatean, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

De asemenea, acesta a adaugat ca un secretar de stat din MAE a contactat cabinetul de politica externa al Presedintiei si pe un anumit consilier de la Cotroceni pentru a da aceasta informare. Totodata, el a dat asigurari, ca "si alte institutii ale statului au comunicat Presedintiei" decizia luata sambata dimineata, dar a adaugat ca "astea sunt lucruri ce tin de bucataria interna" si ca nu vrea sa le comenteze.

Basescu: Rogozin este nebunul regelui, un clovn cu mintea odihnita

Nu in ultimul rand, Titus Corlatean a tinut sa precizeze ca "a primit aprecieri" din partea unor oficiali americani pentru masura luata.

La cererea NATO, Romania a inchis, sambata dimineata, spariul aerian pentru avionul care trebuia sa il duca pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin inapoi la Moscova, dupa o vizita in Transnistria, iar acesta a amenintat ca data viitoare va incerca sa treaca cu un bombardier TU-160.

Basescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred ca stiu ce fac

Ulterior, sambata dupa-amiaza, a venit si prima reactie a presedintelui Traian Basescu cu privire la masura pusa in aplicare de MAE.

Acesta se afla la Arad, la o dezbatere organizata in cadrul unui targ educational, cand a spus ca nu este la curent cu decizia Ministerului de Externe, adaugand: "Cei care au luat decizia cred ca stiu ce fac si cum interpreteaza restrictiile puse unor persoane. Rogozin este una dintre persoane. Sa-i fie de bine".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#MAE inforrmare presedintie Rogozin, #spatiu aerian inchis Rogozin, #vicepremier rus tranzitare Romania , #ministru de Externe