Chiulul senatorilor il scapa deocamdata pe Corlatean: Discutia pe solicitarea DNA se amana (Video)

Marti, 17 Mai 2016, ora 11:26
3036 citiri
Chiulul senatorilor il scapa deocamdata pe Corlatean: Discutia pe solicitarea DNA se amana (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorii tergiverseaza dosarul lui Titus Corlatean, intrat in atentia procurorilor din cauza modului in care fostul ministru de Externe a organizat alegerile prezidentiale din 2014, din diaspora.

Solicitarea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a lui Corlatean, senator PSD, trebuia discutata astazi de conducerea Senatului.

Votul in diaspora: DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean

Biroul Permanent urma sa anunte calendarul in baza caruia cererea va ajunge la votul plenului din camera superioara a Parlamentului. Sedinta insa nu a mai avut loc, pentru ca au venit doar sase membri ai Biroului Permanent. Pentru a fi intrunit cvorumul necesar, era nevoie de prezenta a sapte membri.

Pana cand Biroul Permanent al Senatului nu se va intruni, nici solicitarea DNA nu ajunge in Comisia Juridica. Urmatoarea sedinta a conducerii Senatului este programata abia luni, la ora 11:00. Ramane insa de vazut daca se va intruni cvorumul necesar, pentru ca, odata cu inceperea campaniei electorale, multi senatori si-au luat o minivacanta pentru a merge in teritoriu.

Alegeri prezidentiale 2014: Romanii din diaspora, tinuti la coada - se cere demisia lui Corlatean

Dupa ce, intr-un final, va fi intrunit cvorumul, dosarul ajunge la Comisia Juridica, care fie va incuviinta, fie va respinge solicitarea DNA. Avizul este insa doar unul consultativ, iar decizia o va lua plenul reunit al Senatului.

Acuzatiile DNA

La mai bine de un an jumatate de la alegerile prezidentiale, atunci cand romanii din strainatate nu au putut sa voteze, procurorii DNA fac progrese cu dosarul pe care-l au in lucru. Daca pana acum erau vizate doar faptele, procurorii vor sa-l puna sub urmarire penala pe Titus Corlatean, ministru de Externe in timpul primului tur al alegerilor prezidentiale din 2014.

In acest sens, procurorii DNA cer Senatului sa incuviinteze urmarirea penala a lui Corlatean. Acesta este acuzat de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, potrivit unui comunicat DNA.

Titus Corlatean, audiat patru ore la DNA: Ce a spus la iesire despre dosar (Video)

Folosul necuvenit obtinut de Corlatean pentru Victor Ponta - candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2014 - explica procurorii, a constat in "limitarea numarului de cetateni romani care si-au putut exercita dreptul de vot in strainatate".

In apararea lui Corlatean a sarit presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a venit cu propria interpretare a "foloaselor necuvenite" despre care vorbesc procurorii DNA.

"Corlatean este acuzat ca prin actiunile sale a creat foloase necuvenite probabil ca domnului Ponta, nu stiu, in fine, eu cred ca prin modul in care DNA-ul pune problema nu cred ca s-au documentat suficient de bine, daca e vorba de foloase necuvenite, cred ca mai degraba a profitat Iohannis, ca parca Iohannis a castigat alegerile, nu Ponta, dar in fine", a spus marti Tariceanu.

Imaginile cu romanii care stateau ore in sir la cozi kilometrice pentru a vota la prezidentialele din 2014 au avut un puternic impact si in tara, unde au fost organizate ample miscari de strada in timpul carora s-a cerut respectarea dreptului constitutional la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#tergiversare Titus Corlatean, #Titus Corlatean DNA vor disapora, #alegeri prezidentiale dosar DNA , #DNA
Comentarii
Poza cop4you
cop4you
rank 5
Ce faci tov. tradiceanu, iarasi vii cu tertipuri ieftine, ce cauti
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Chiulul senatorilor il scapa deocamdata pe Corlatean: Discutia pe