13 ani de închisoare pentru șoferul care a intrat intenționat cu un camion într-o mașină de poliție. Cursa nebună, oprită cu 20 de focuri de armă

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 21:50
10868 citiri
13 ani de închisoare pentru șoferul care a intrat intenționat cu un camion într-o mașină de poliție. Cursa nebună, oprită cu 20 de focuri de armă
Bărbatul care a condus nebunește un tir a fost prins după o urmărire pe o distanță de opt kilometri FOTO captura video

Vasile Constantin Emanuel Marcoci-Pop, tânărul din Baia Mare care a intrat intenționat cu un tir într-o mașină de poliție a fost condamnat definitiv la 13 ani și o lună de închisoare, fiind găsit vinovat pentru ultraj, furt, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Sentința Curții de Apel Cluj este definitivă.

Marcoci a fost condamnat inițial de instanța de fond la 16 ani de închisoare.

Cursa nebună care a fost la un pas să se finalizeze cu moartea unui polițist a avut loc chiar în seara de Crăciun din anul 2020. Emanuel Marcoci, băut bine, a intrat în curtea unei societăți de transport din Sighetu Marmației de unde a furat capul tractor al unui tir pe care l-a condus nebunește, cu 90 de kilometri la oră, până la Baia Mare, pe o distanță de 8 kilometri, deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Omul a fost oprit abia după ce polițiștii au tras mai multe focuri de armă și au reușit să spargă anvelopele, tirul împotmolindu-se astfel în noroiul dintr-un șanț. Chiar și așa, șoferul a făcut mai multe manevre în încercarea de a scoate mastodontul din nămol, dar a fost încătușat înainte să pornească din nou în cursă.

Audiați, polițiștii au explicat că întreaga urmărire a avut loc în noaptea de 25/26.12.2020, în intervalul orar 23.00- 00.20, perioadă în care nu mai puțin de trei echipaje de polițe au încercat să oprească tirul care circula haotic, inclusiv pe contrasens, cu viteză maximă.

Șoferul a ignorat semnalele acustice și luminoase ale autoutilitarei de poliție, făcând manevre evidente de a lovi intenționat mașina în care se aflau agenții, iar una dintre acestea i-a și reușit. Dusterul MAI a fost serios avariat.

Un polițist care a ieșit în întâmpinarea tirului a scăpat cu viață doar pentru că a avut o reacție imediată, aruncându-se în șanțul aflat pe marginea drumului. Tirul condus nebunește de Marcoci s-a oprit și el în șanț, dar abia după ce polițiștii au reușit să împuște roțile cu zeci de gloanțe.

”Deoarece calibrul armei pe care o avea în dotare era destul de mic în raport de vehiculul condus de inculpat, efectele intervenţiei au fost destul de reduse. In final, la intersecţia menţionată anterior, autovehiculul condus de inculpat a intrat cu roata dreapta spate în şanţ, a derapat, a încercat să iasă accelerând, însă s-a intervenit din nou cu focuri de armă şi, în final, a fost imobilizat”, a mărturisit în fața instanței unul dintre polițiștii implicați, potrivit rejust.ro.

De cealaltă parte, Marcoci s-a apărat în fața instanței, invocând faptul că totul s-a întâmplat pe fondul unor anumite afecțiuni medicale pentru care urmează un tratament. Bărbatul a explicat că nu a mai fost capabil să oprească tirul pentru că nu a știut cum, neavând permis de conducere. Mai mult, acesta a reproșat agenților că nici ei nu au intervenit corect în timpul urmăririi, iar vina aparține inclusiv administratorului parcului auto care nu asigurat poarta de acces cu lacăt.

”Inculpatul a considerat că intervenţia poliţiştilor nu a fost una potrivită, aceştia nu trebuia să oprească pe partea dreapta sau în faţa autovehiculului condus de el, ci trebuia să arunce un lanț cu cuie care să-l oblige să se oprească. Cu privire la infracţiunea de furt, inculpatul a precizat că este vina celor de la firma de unde a sustras autospeciala deoarece nu au închis cu un zăvor sau cu un lacăt poarta de la intrarea în curtea imobilului. A comis infracţiunea fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi din cauza unor probleme de sănătate pe care le avea. Iniţial, intenţia sa nu a fost de a comite infracţiuni”, au fost explicațiile date în fața instanței de Marcoci, potrivit sursei citate.

Pe lângă pedeapsa de 13 ani de închisoare, Marcoci a fost obligat de instanță să plătească și contravaloarea reparațiilor necesare atât la capul de tir, dar și la autospeciala de poliție Duster. Cei doi polițiști, părți vătămate în cazul infracțiunii de ultraj, nu au cerut daune morale.

Șoferul extravagant care conduce iarna un Rolls Royce decapotabil a fost arestat din nou. Ce acuzații i se aduc lui Sorin Rotariu
Șoferul extravagant care conduce iarna un Rolls Royce decapotabil a fost arestat din nou. Ce acuzații i se aduc lui Sorin Rotariu
Șoferul de Rolls Royce decapotat, care s-a făcut remarcat conducând în iarna trecută în timp ce ningea, are din nou probleme. Sorin Rotariu, afaceristul care deține mai multe săli de...
Imaginile șocante cu Ionel Ganea scos cu forța din mașina personală: ”Calcă frâna, calcă frâna!” VIDEO
Imaginile șocante cu Ionel Ganea scos cu forța din mașina personală: ”Calcă frâna, calcă frâna!” VIDEO
Fostul internațional Ionel Ganea (50 de ani) a avut parte de o altercație cu polițiștii înaintea meciului amical România - Irlanda de Nord (1-1), disputat vineri seară pe Arena Națională....
#TIR, #camion, #Sofer, #condamnare, #politie, #ultraj , #politie