Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 00:05
88000 citiri
Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului
Timpul global este modificat în funcție de rotația pământului FOTO: wtamu

Oamenii de știință de la Laboratorul național de fizică din Marea Britanie au făcut o descoperire impresionantă legată de Pământ. Astfel, s-a detectat un fenomen neobișnuit care demonstrează că planeta noastră se rotește mai repede decât în urmă cu 50 de ani, ceea ce va determina o modificare a timpului de pe Terra.

Dacă Pământul va continua să accelereze în următorii ani, atunci experții vor fi nevoiți să scoată o secundă din timpul oficial internațional al planetei noastre, al ceasului atomic care ține evidența trecerii anilor, cu mare precizie, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii au constatat că Pământul s-a rotit de 420 de ori pe an în urmă cu milioane de ani, dar acum o face de 365 de ori, Cu toate astea, uneori, viteza de rotație variază ușor, afectând cronometrajul timpului oficial de pe glob (ceasul atomic al International Atomic Time), necesitând adăugarea unei secunde.

Pentru a menține ceasul atomic în concordanță cu rotația Pământului, din anul 1972 oamenii de știință au hotărât să adauge secunde la acesta, la diferite perioade de timp.

Acum, un om de știință de la Laboratorul național de fizică din Marea Britanie, Peter Whibberley, a avertizat că, dacă viteza de rotație a Pământului crește în continuare, atunci va fi necesar să fie scoasă o secundă de la ceasul atomic, un fenomen nemaiîntâlnit.

Fiecare zi de pe Pământ conține 86.400 de secunde, dar rotația planetei este neuniformă, ceea ce înseamnă că, pe parcursul unui an, fiecare zi are o fracțiune de secundă mai mult sau mai puțin. Spre exemplu, ziua medie din 2021 a fost cu 0,39 milisecunde mai mică decât în 2020.

Descoperirea unui miracol marin pe o insulă: Poate schimba lumea și salva Pământul VIDEO

Acest lucru este cauzat de mișcarea nucleului Pământului, a oceanelor și a atmosferei sale, precum și de atracția Lunii.

”Pe măsură ce timpul trece, există o divergență treptată între timpul ceasurilor atomice și timpul măsurat de astronomie. Viteza de rotație a Pământului este o treabă complicată. Nu suntem capabili să prezicem ce se va întâmpla în viitor”, a spus Judah Levine de la Institutul național de standarde și tehnologie din Statele Unite.

Celebrul fizician Stephen Hawking surprinde lumea și după moarte: Misteriosul fenomen produs după Big Bang anticipat de englez

Să menționăm faptul că ultima secundă adăugată la ceasul atomic s-a petrecut pe 31 decembrie 2016. Experții care mențin acuratețea timpului în lume, au pus nu mai puțin de 27 de secunde la ceasul atomic din 1972 și până acum.

Timpul trece mai repede, din cauza topirii gheții polare. Studiul care arată că încălzirea globală ar modifica rotaţia Pământului
Timpul trece mai repede, din cauza topirii gheții polare. Studiul care arată că încălzirea globală ar modifica rotaţia Pământului
Încălzirea globală are un impact nu doar asupra vremii, ci şi asupra trecerii timpului. Un studiu publicat miercuri în revista ştiinţifică Nature arată că topirea accelerată a gheţii...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Timpul, #ceasul atomic, #Rotatia Pamantului, #miscarea rotatie Pamantului, #timpul Pamant, #secunda intarziere ceas atomic , #descoperire