Solicitarea neobișnuită adresată adolescenților de aplicația TikTok. Noi funcţii pentru gestionarea timpului petrecut pe platformă

Joi, 02 Martie 2023, ora 09:10
1607 citiri
Solicitarea neobișnuită adresată adolescenților de aplicația TikTok. Noi funcţii pentru gestionarea timpului petrecut pe platformă
Noi funcţii pentru gestionarea timpului petrecut pe platforma TikTok FOTO Arhivă

TikTok lansează mai multe opţiuni de personalizare, prin care utilizatorii să controleze cât timp petrec pe TikTok.

De asemenea, sunt introduse noi setări pentru conturile. adolescenţilor, iar funcţia de Family Pairing va avea mai multe opţiuni de control parental.

În cadrul unor cercetări, oamenii au declarat că o mai bună conştientizare a timpului pe care îl petrec pe platformă îi poate ajuta să analizeze mai bine deciziile pe care le iau.

În acest context, TikTok solicită adolescenţilor să seteze o limită zilnică de timp petrecut în aplicaţie dacă dezactivează limita implicită de 60 de minute, precum şi dacă petrec mai mult de 100 de minute într-o zi pe TikTok.

Acest lucru are la bază o notificare pe lansată anul trecut cu scopul de a încuraja adolescenţii să activeze gestionarea timpului petrecut în faţa ecranului (screen time management).

Testele au arătat că această opţiune a crescut folosirea instrumentelor noastre de gestionare a timpului de utilizare a aplicaţiei cu 234%. Mai mult, TikTok va trimite fiecărui adolescent o notificare săptămânală, cu o recapitulare a timpului petrecut pe platformă.

Aceste funcţii vin în completarea funcţiilor de siguranţă deja existente pe platformă pentru conturile pentru adolescenţi. De exemplu, persoanele cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani au conturile setate în mod prestabilit ca private, ceea ce le permite adolescenţilor să facă alegeri informate cu privire la conţinutul pe care aleg să îl distribuie, dar şi când aleg să o facă şi cu cine. Mesageria directă este disponibilă numai pentru cei cu vârsta de 16 ani şi peste, iar pentru a găzdui un LIVE, membrii comunităţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani.

Sprijin pentru ca familiile să discute despre bunăstarea digitală

Când adolescenţii au nevoie de sprijin, părinţii sunt adesea primii cărora li se cere ajutorul. De aceea, ei reprezintă unul dintre cei mai importanţi parteneri ai TikTok. Pe măsură ce platforma continuă să susţină familiile, TikTok adaugă trei funcţii noi în categoria de Family Pairing:

• Limite zilnice personalizate a timpului de utilizare: părinţii vor putea folosi Family Pairing pentru a personaliza limita zilnică de utilizare a aplicaţiei pentru copiii lor - aceştia vor putea să aleagă inclusiv diferite limite de timp pentru diferite zile ale săptămânii. Acest lucru oferă familiilor mai multe opţiuni pentru a sincroniza timpul petrecut în aplicaţie cu programul şcolii, vacanţele sau călătoriile în familie.

• Screen time dashboard: această funcţie va oferi rezumate ale timpului petrecut în aplicaţie, de câte ori a fost deschisă aceasta şi o defalcare a timpului total petrecut în timpul zilei şi nopţii. Din cercetările recente, TikTok înţelege că timpul petrecut în faţa telefonului este unul dintre subiectele pe care părinţii le discută cel mai frecvent cu adolescenţii şi vrea să-i sprijine pe aceştia, astfel încât să-şi poată ajuta şi îndruma cel mai bine copiii.

• Dezactivarea notificărilor: notificările îi ajută pe oameni să rămână conectaţi, dar există momente când este important să nu fie deranjaţi. TikTok introduce o nouă funcţie care le permite părinţilor să stabilească un program de dezactivare a notificărilor pentru adolescenţi. Conturile celor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani nu primesc notificări de tip push de la ora 21:00 (setare implicită), iar conturile celor cu vârsta între 16 şi 17 ani au notificările push dezactivate de la ora 22:00 (setare implicită).

Fiecare adolescent este diferit, la fel şi fiecare familie. De aceea, platforma se concentrează în continuare să ofere părinţilor informaţiile de care aceştia au nevoie despre TikTok. Facem acest lucru prin parteneriate cu creatori, experţi din industrie şi campanii de publicitate axate pe funcţiile de siguranţă. Mai mult, TikTok va continua să ofere informaţii despre Family Pairing unor utilizatori în aplicaţie, pentru a-i ajuta să înţeleagă opţiunile care le pot fi utile lor sau celor apropiaţi. Platforma speră că aceste funcţii vor ajuta familiile să păstreze un dialog continuu despre siguranţă şi bunăstare în lumea digitală.

Noi funcţii pentru gestionarea timpului petrecut în aplicaţie pentru toată lumea

Pe lângă noile funcţii, toată lumea va putea în curând să seteze limite de timp personalizate pentru fiecare zi a săptămânii şi să stabilească un program de dezactivare a notificărilor.

În plus, platforma lansează un memento de somn pentru a ajuta oamenii să planifice mai uşor când doresc să fie offline noaptea. Oamenii pot seta o oră, iar în momentul respectiv o fereastră pop-up le va aminti că este timpul să se deconecteze.

Sisteme de supraveghere audio-video instalate în școli fără acordul elevilor sau părinților. Anunțul ministrului Educației
Sisteme de supraveghere audio-video instalate în școli fără acordul elevilor sau părinților. Anunțul ministrului Educației
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, că s-a decis modificarea cadrului legislativ, astfel încât şcolile să poată instala sisteme de supraveghere, fără acordul părinţilor,...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#tiktok, #gestionare, #gestionare timp propriu, #aplicatie, #parinti, #adolescenti, #adolescenti Internet , #TikTok