Primul stat american în care TikTok este complet interzis. Aplicația nu mai poate fi descărcată

Joi, 18 Mai 2023, ora 08:00
1772 citiri
Primul stat american în care TikTok este complet interzis. Aplicația nu mai poate fi descărcată
Tik Tok provoacă îngrijorări masive la în SUA FOTO Pixabay

Montana a devenit primul stat din SUA care a interzis TikTok, după ce guvernatorul a semnat o legislaţie care interzice magazinelor de aplicaţii mobile să ofere această aplicaţie în stat până anul viitor, potrivit The Guardian.

Decizia este printre cele mai dramatice dintr-o serie în SUA împotriva TikTok, care este deţinută de compania chineză de tehnologie ByteDance. TikTok a fost supus unui control din ce în ce mai mare cu privire la legăturile sale cu China, pe fondul îngrijorării că astfel de legături ar putea reprezenta o ameninţare la securitatea naţională.

Guvernul federal şi mai mult de jumătate din statele americane au interzis aplicaţia pe dispozitivele guvernamentale, iar administraţia Biden a ameninţat cu o interdicţie naţională dacă compania sa-mamă nu îşi vinde acţiunile. Mai mult de jumătate din statele SUA şi guvernul federal au o interdicţie similară.

Compania a negat anterior că a oferit vreodată date cu guvernul chinez şi a spus că compania nu ar face acest lucru dacă i se va cere.

TikTok a declarat că proiectul de lege Montana "încalcă drepturile oamenilor din Montana prevăzute de Primul amendament prin interzicerea ilegală a TikTok" şi că compania intenţionează să "apere drepturile utilizatorilor noştri în interiorul şi în afara Montanei”.

În martie, CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a fost nevoit să apere relaţia companiei sale cu China în cadrul unei audieri a Congresului, parlamentarii întrbându-l pe CEO-ul despre impactul reţelei sociale asupra sănătăţii mintale a tinerilor.

TikTok este una dintre cele mai populare reţele sociale din lume, cu peste 100 de milioane de utilizatori din SUA şi rămân întrebări despre cum vor fi aplicate astfel de interdicţii şi care va fi impactul lor asupra creatorilor care folosesc platforma.

Noua lege a Montanei, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, interzice descărcările platformei TikTok în stat şi ar amenda orice „entitate” - un magazin de aplicaţii sau TikTok - cu 10.000 de dolari pe zi de fiecare dată când este încălcată. Sancţiunile nu s-ar aplica utilizatorilor.

Interdicţia lui Montana este de aşteptat să se confrunte cu bătălii în instanţe şi va servi drept test pentru America fără TikTok.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#tik tok, #SUA, #aplicatii , #retele sociale