Țara care a interzis vânzarea țigărilor electronice

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 15:56
2901 citiri
Țara care a interzis vânzarea țigărilor electronice
Persoană care folosește o țigară electronică FOTO Pixabay

Vânzarea țigărilor electronice a fost interzisă în Mexic printr-un decret semnat marți, 31 mai, de președintele mexican Andrés Manuel López Obrador.

Țara interzisese deja importurile dispozitivelor din octombrie 2021.

Totuși, mulți mexicani importă sau cumpără în continuare, online, cartușe sau lichid de vaping.

Ministrul adjunct al Sănătății a spus că ideea promovată de industrie conform căreia țigările electronice sunt mai sigure pentru sănătate decât țigările normale este „o mare minciună”, scrie apnews.com.

Cel puțin cinci milioane de mexicani au încercat să fumeze țigări electronice măcar o dată, potrivit estimărilor guvernului mexican.

Ce prevede decretul guvernamental

Decretul guvernamental prevede „interzicerea circulației și comercializării, indiferent de origine, a sistemelor electronice de administrare a nicotinei, sistemelor similare fără nicotină, sistemelor alternative de consum de nicotină, țigărilor electronice și dispozitivelor de vaporizare cu utilizări similare, precum și soluțiilor și amestecurilor utilizate în sistemele menționate, în interiorul Republicii”.

Declarația OMS în legătură cu riscul țigărilor electronice

Autoritățile mexicane au argumentat decizia prin declarația Organizației Mondiale a Sănătății din 2020, care, „în concordanță cu Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA despre produsele cu marca IQOS (5), a informat că acestea nu sunt inofensive și nu au un risc mai mic pentru sănătatea umană prin comparație cu produsele combustibile de tutun pe care pretind că le înlocuiesc”.

„Din contră”, a transmis guvernul mexican, „unele toxine sunt prezente la niveluri mai înalte în aerosolii Produselor de Tutun Încălzit decât în fumul țigării combustibile”.

Fumatul țigărilor tradiționale este permis în Mexic.

Ce-a făcut Anca Todoni la turneul WTA din Mexic după ce a obținut victoria carierei
Ce-a făcut Anca Todoni la turneul WTA din Mexic după ce a obținut victoria carierei
Jucătoarea română de tenis Anca Todoni, locul 226 mondial şi venită din calificări, a fost eliminată, vineri, în optimile turneului de categorie WTA 125 de la San Luis (Mexic). Todoni a...
Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Poate părea o corvoadă doar când stai să te gândești cum să faci curățenia, dar, în realitate, odată ce ai intrat în priză și începi să faci ordine în casă pentru a sărbători...
#tigari electronice interzise, #Mexic, #decret, #riscuri, #sanatate , #stiri internationale