57% dintre britanici considera ca Theresa May nu este potrivita sa mai fie premier

Joi, 28 Martie 2019, ora 08:27
2521 citiri
57% dintre britanici considera ca Theresa May nu este potrivita sa mai fie premier
Foto: Facebook/Theresa May

Britanicii considera, in proportie de 57%, ca Theresa May nu are abilitatea necesara pentru a fi premierul Regatului Unit, desi continua sa se pozitioneze inaintea adversarilor sai politici in privinta adecvarii la aceasta functie, potrivit unui studiu publicat miercuri de compania de cercetare de piata Ipsos MORI.

In sondajul efectuat in perioada 15-19 martie, pe un esantion ce a depasit o mie de persoane, May se situeaza pe cea mai joasa pozitie de pana acum in preferintele publicului, intr-un moment ce coincide cu anuntul demisiei sale in cazul in care membrii Partidului Conservator vor sprijini in Parlament acordul privind Brexit-ul, informeaza EFE.

Cu toate acestea, respondentii o situeaza pe Theresa May inaintea liderului Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, despre care 67% din persoanele chestionate considera ca nu detine calitatile necesare pentru a conduce Regatul Unit.

De asemenea, May este favorita si in comparatie cu colegii sai de partid si potentiali succesori, precum ministrul de Interne Sajid Javid, cel al Afacerilor Externe Jeremy Hunt sau detinatorul portofoliului Muncii, Amber Rudd.

Fostul ministru de Externe Boris Johnson se situeaza chiar mai jos in preferintele britanicilor, care il resping in proportie de 64%.

Despre ministrul Mediului, Michael Gove, 59% dintre cei intervievati considera ca nu este pregatit sa-si asume aceasta responsabilitate, iar despre fostul ministru pentru Brexit, Dominic Raab, aceeasi parere negativa este impartasita de 49%.

In randul simpatizantilor Partidului Conservator intervievati, 60% au apreciat ca Theresa May detine calificarea corespunzatoare pentru a fi un bun prim-ministru.

Miercuri, premierul Theresa May le-a comunicat colegilor de partid ca isi va prezenta demisia inaintea inceperii unei noi faze de negociere a Brexit-ului, in cazul unui vot in favoarea acordului pe care sefa Executivului britanic l-a negociat cu UE si care a fost respins de doua ori in Camera Comunelor.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#britanici Theresa May demisie, #Theresa May demisie, #Theresa May Brexit , #premier Marea Britanie