Stolojan: Se pune o cruce si se spune "odihneasca-se in pace acordul cu FMI"

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 17:52
1736 citiri
Stolojan: Se pune o cruce si se spune "odihneasca-se in pace acordul cu FMI"
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Theodor Stojan a declarat, duminica, despre actualul acord cu FMI, ca acesta este "mort" si i se va pune "cruce", principala problema fiind legata de arieratele locale.

"FMI va inchide acest acord, acordul e deja mort, practic el a fost extins cu trei luni de zile - dupa cum stiti - deci este un acord care nu mai are absolut nicio semnificatie nici pentru FMI, nici pentru Romania. Inchiderea insa a acordului, sa zicem in termeni amicali, sa ma exprim asa, este binevenita si pentru Romania si pentru FMI. (...)

Agitatia mediatica a liderilor USL nu are nimic comun cu munca practica ca lucrurile sa se intample. Cred ca FMI, la sfarsitul acestei luni, va inchide acordul si va trece cu vederea ca o serie de angajamente luate de guvernul actual sunt de fapt indeplinite in mod artificial", a spus europarlamentarul PDL.

Stolojan a precizat ca modul in care s-au indeplinit unele dintre angajamentale cu FMI, precum situatia arieratelor autoritatilor locale, este unul superficial. El a mentionat ca inclusiv FMI va fi bucuros sa puna punct unui acord care nu a mers "atat de bine".

Europarlamentarul a fost intrebat de ce crede ca presedintele Traian Basescu ar fi trecut cu vederea problema arieratelor in declaratiile facute.

"Nu cred ca a trecut-o... nu s-a referit la ea. Ea a fost prezenta foarte mult, a fost dezbatuta in ultimele zile, nu s-a referit la ea. Nu stiu de ce nu s-a referit. Acordul se va incheia si va fi o chestie din asta, amiabila, ca si cum pui o cruce la... 'odihneasca-se in pace acordul cu FMI', asta e la sfarsit", a spus Stolojan.

Este necesar un nou acord, de preferat unul preventiv

Totodata, europarlamentarul PDL a precizat ca este necesar sa fie incheiat un nou acord cu FMI pentru perioada de pana in 2016, de preferat unul preventiv.

Principalele preconditii pentru inchiederea acordului cu FMI sunt achitarea arieratelor de catre autoritatile locale si privatizarea CFR Marfa, operatiune de vanzare neincheiata pana la acest moment.

Consiliul Director al FMI va analiza pe 26 iunie daca Romania a indeplinit preconditiile pentru finalizarea cu succes a acordului cu institutia finaciara, iar in cazul unei evaluari negative intelegerea va expira de facto.

Achitarea arieratelor de catre autoritatile locale este un angajament asumate constant de Romania in negocierile cu FMI si nerespectat de fiecare data.

Premierul Victor Ponta a declarat, la inceputul saptamanii trecute, ca problema arieratelor nu este rezolvata, aratand insa ca aceasta poate fi solutionata pana cand se reuneste boardul FMI.

Basescu: Sunt pentru un nou acord cu FMI, liderii PNL "ar fi bine sa nu se bage"

Board-ul FMI a aprobat in martie extinderea cu trei luni, pana in luna iunie, a acordului cu Romania, astfel incat autoritatile de la Bucuresti sa aiba timp sa indeplineasca obiectivele asumate in relatia cu institutia financiara.

Guvernul a anuntat ca intentioneaza sa incheie un nou acord cu FMI in vara acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Theodor Stolojan acord FMI, #acord FMI arierate , #europarlamentar