Stolojan: Sa te opui legii darii in plata inseamna sa-ti tai craca de sub picioare

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 10:50 2797 citiri
Foto: Ziare.com

Dezbaterile asupra legii darii in plata sunt viciate de motive electorale, declara eroparlamentarul PNL Theodor Stolojan. El considera ca legea nu trebuia introdusa intr-un an cu alegeri.

Theodor Stolojan spune, la RFI Romania, ca "aceasta lege cu puternice implicatii sociale, economice, cu un impact pe sistemul bancar din Romania nu era o lege pentru an electoral".

"Fiind introdusa intr-un an electoral in dezbatere, sigur ca toate dezbaterile sunt viciate de campania electorala care de fapt este in toi, dupa cum observati, daca va uitati in Bucuresti, vedeti numai banere cu fel de fel de figuri care doresc sa candideze la primarie sau in alte parti.

Deci nu era un proiect de lege introdus intr-un an electoral, pentru ca orice dezbatere devine deturnata, viciata de motive electorale", a declarat eurodeputatul.

Bancile stramba din nas la darea in plata, dar nici ele nu fac nimic pentru romanul cu afaceri

Va disparea programul Prima Casa? Ce asigurari da initiatorul Legii darii in plata

BNR: Un nivel crescut al avansului la credite, efectul direct al eliminarii garantiilor prin Legea darii in plata

Intrebat ce ar trebui sa se intample acum cu legea darii in plata, fostul premier de la inceputul anilor '90 a raspuns: "Pai, explicati-mi care politician se opune unei legi care spune ca vrea sa salveze situatia unor persoane, unor gospodarii, care au luat credite si nu le mai pot rezolva?".

"Inseamna intr-un an electoral sa-ti tai pur si simplu craca de sub voturile de la aceasta parte a electoratului, care se afla intr-o situatie dificila si sunt destul de multi. Nu era o lege care sa fie dezbatuta intr-un an electoral, dimpotriva, o lege la care cu multa rabdare toti trebuiau sa se aseze la masa, sa gaseasca o solutie care sa tina seama de interesele tuturor, nu numai de interesele unei parti sau ale alteia", a adaugat Stolojan.

Legea darii in plata a fost adoptata in unanimitate de Senat, iar ultimul cuvant il au deputatii.

Citeste mai multe despre Stolojan: Legea darii in plata nu trebuia introdusa intr-un an electoral, pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News