Stolojan: PDL regreta orice plecare din partid. Elena Basescu nu a avut niciun raport in PE

Luni, 24 Martie 2014, ora 18:47
2496 citiri
Stolojan: PDL regreta orice plecare din partid. Elena Basescu nu a avut niciun raport in PE
Foto: Arhiva

Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat luni, referindu-se la demisia Elenei Basescu, ca democrat-liberalii regreta orice plecare din partid si a precizat ca fosta sa colega nu a avut in cinci ani de mandat de eurodeputat niciun raport intocmit in calitate raportor in Parlamentul European.

"In Parlamentul European exista un site unde este reflectata in mod real activitatea fiecarui europarlamentar. Si daca va uitati pe acest site, cea mai importanta activitate a unui europarlamentar este sa capete increderea colegilor din grupul politic de a deveni raportori ai Parlamentului European, ceea ce inseamna ca are raspunderea pentru tot procesul legislativ, inclusiv in cazul rapoartelor legislative care se transforma in final in regulamente europene sau directive europene.

Deci, are raspunderea inclusiv pentru negocierea intre PE, Consiliul ministrilor si Comisia Europeana. Nu exista activitate mai importanta si trebuie facuta deosebirea de activismul parlamentar. Activism care se reflecta prin fel de fel de declaratii date, prin fel de fel de luari de cuvant, care nu au niciun fel de legatura cu activitatea ta de raportor al PE sau de raportor al Comisiei sau de raportor al grupului politic din care faci parte", a afirmat Stolojan intr-o conferinta de presa.

Intrebat de cate ori a fost Elena Basescu raportor in PE, liderul europarlamentarilor PDL a spus: "In cinci ani de zile nu a fost niciodata raportor al PE iar domnul Cristi Preda a fost o singura data raportor al PE, pentru un raport din proprie initiativa".

Stolojan a sustinut ca orice om care paraseste PDL reprezinta o pierdere, intrebat daca el considera ca plecarile Elenei Basescu si a lui Cristian Preda nu reprezinta o pierdere pentru democrat-liberali.

"Mie imi pare rau ca dansii au plecat din PDL, partid care a facut foarte mult pentru dansii, dar e decizia lor. Deci, ne pare rau pentru fiecare om care pleaca din PDL", a completat Theodor Stolojan.

El a adaugat ca in momentul in care PDL afirma ca are cei mai buni candidati se bazeaza pe faptul ca "cei 11 europarlamentari romani membri ai PDL (...) au fost raportori ai PE pentru 60 de rapoarte".

"Cei 16 europarlamentari romani membri ai PSD si ai PNL au fost raportori ai PE pentru 36 de rapoarte. Din pacate, daca va uitati la lista de candidati propusa de PSD si PNL, au disparut de pe aceasta lista, cea a PSD-ului cu satelitii sai, exact europarlamentarii sai cei mai buni, doamna Ticau, cu 10 rapoarte si domnul Cutas, cu sase rapoarte", a declarat Stolojan.

La randul sau, deputatul Andreea Paul a spus in cadrul aceleiasi conferinte de presa ca demisia Elenei Basescu reprezinta o decizie individuala si ca lisa de candidati la europarlamentare este "de departe cea mai buna".

"Demisia ramane o decizie individuala iar PDL are convingerea ca lista sa de europarlamentari este de departe cea mai buna. Monica Macovei cu intreaga echipa, domnul Stolojan cu intreaga echipa de europarlamentari ai PDL au rapoarte, legi europene adoptate de doua mari mai mult decat PSD si PNL la un loc.

Avem convingerea ca pe 25 mai romanii vor alege acei europarlamentari care au cu ce da socoteala in fata romanilor si care au forta in continuare sa lupte pentru interesele romanilor. Adversarii nostri principali raman cei din Guvernul Ponta III si echipa lor de europarlamentari", a mai declarat prim-vicepresedintele PDL.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Stolojan Elena Basescu raportor, #Stolojan EBa plecat PMP, #Stolojan lista europarlamentare , #PDL
Comentarii