Stolojan: M-am dus la dictionar sa vad ce inseamna egerie

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 08:34
4442 citiri
Stolojan: M-am dus la dictionar sa vad ce inseamna egerie
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Theodor Stolojan a reactionat, duminica seara, la atacul lui Teodor Baconschi lansat la adresa Ralucai Turcan, despre care a spus ca este "egeria lui Stolojan" si "admiratoarea umeda a lui Vasile Blaga".

"Marturisesc ca m-am dus la dictionar sa vad ce inseamna egerie si am vazut ca e 'consilier, advisor'. Atunci m-am linistit", a spus Stolojan.

Europarlamentarul s-a aratat increzator ca asemenea atacuri intre membri ai PDL vor inceta. "Lucrurile deja s-au linistit. Cele ce nu se vor linisti, vor fi linistite", a afirmat Stolojan, la Romania TV.

Raluca Turcan: PDL nu vrea sa o dea afara pe Elena Basescu

Baconschi a scris, sambata, pe Facebook, comentand schimbul de replici dintre Raluca Turcan si Elena Basescu: "Raluca Turcan, egeria lui Stolojan, sotia fostului purtator de cuvant de la Cotroceni si, mai nou, adulatoarea umeda a lui Vasile Blaga, declara ca 'in acest moment, PDL nu are ca obiectiv excluderea Elenei Basescu'. Sunt cutremurat de atata generozitate, chiar daca tot nu inteleg care e atunci 'obiectivul' PDL in viitorul previzibil. Ah, uitasem tinta fixata de dl Blaga: 30 % in 2016...", a scris fostul ministru de Externe.

Baconschi, atacuri la R.Turcan si Blaga: De la "adulatoarea umeda" la "Sfintii Apostoli"

Pe de alta parte, Theodor Stolojan a declarat ca viitorii candidati ai PDL la Parlamentul European ar trebui sa respecte criteriile fixate chiar de partid, fara sa fie insa respectate la precedentele alegeri.

EBa, ironica: M-am linistit cand Raluca Turcan m-a asigurat ca nu ma da afara

"De data asta, PDL isi va criteriile care sunt foarte clare. Au fost clare si data trecuta, dar nu au fost respectate. Primul este performanta si activitatea profesionala, adica nu-si incepe activitatea profesionala la Parlamentul European. Apoi sunt competentele, cum ar fi cunoasterea unei limbi de lucru in Parlamentul European. In al treilea tand, este vorba de sustinerea acordata partidului. Fiecare europarlamentar trebuia sa contribuie la sustinerea partidului prin donatii. In limitele legale, nu mai mult. Unii nu fac acest lucru considerand ca partidul nu are nevoie sa plateasca intretinere, factura la energia electrica", a spus Theodor Stolojan.

Despre sustinerea pe care Monica Macovei o va primi pentru a noua candidatura in Parlamentul European, fostul premier a precizat ca aceasta trebuie sa lucreze in interiorul partidului.

"Monica Macovei trebuie sa aiba in vedere ca declaratia ei dupa care nu are niciun proiect politic comun cu Vasile Blaga si cu Elena Udrea o pune cumva pe langa partid", a avertizat liderul delegatiei PDL din Parlamentul European.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Stolojan Turcan egerie Baconschi, #atac Baconschi Turcan Stolojan, #Turcan Elena Basescu PDL , #PDL