Stolojan: Inainte de a ridica piatra, sa ne intrebam daca am facut tot ce se putea pentru PDL

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 10:59
2728 citiri
Stolojan: Inainte de a ridica piatra, sa ne intrebam daca am facut tot ce se putea pentru PDL

Esecul PDL la alegerile parlamentare presupune o responsabilitate colectiva, dar evident ca exista si responsabili individuali, pentru ca pana la urma, cu responsabilitatea colectiva nu ajungem nicaieri, iar problema PDL e ca nu invata din istorie: un partid aflat la putere nu trebuie sa cedeze functia de prim-ministru, a spus europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, vienri, in ziua Colegiului Director al formatiunii.

In opinia lui Theodor Stolojan, "infrangerea este infrangere, din orice unghi ai privi-o".

"Deci nu ai prea multe de spus. Dezamagirea evident ca este mare, iar sedinta de astazi este exact o sedinta pentru a putea discuta foarte deschis ceea ce s-a intamplat si evident, ceea ce-i mai important, de a stabili ce avem de facut pentru perioada care urmeaza. Practic, trebuie s-o luam de la capat", a declarat Stolojan, pentru RFI Romania.

Presedintele PDL Timis: Obligatoriu nume noi in conducerea PDL

Eurodeputatul PDL precizeaza ca "statutul prevede dupa fiecare alegeri parlamentare o serie intreaga de actiuni: alegeri la nivelul organizatiilor partidului, mergand pana la conducerea partidului".

"Dar inca o data, mai important este de a intelege exact ceea ce s-a intamplat de fapt, unde lucrurile n-au mers si unde trebuie actionat pentru a reveni. Exista foarte limpede prevederea de a ajunge la alegeri in partid dupa ce au loc alegerile parlamentare", a afirmat europarlamentarul democrat-liberal.

Aflat la putere, PDL nu trebuia sa cedeze functia de prim-ministru

Stolojan le cere colegilor din PDL "sa nu arunce piatra" inainte de a analiza "corect" daca au facut tot ce puteau pentru partid.

"Inainte de a ridica piatra, fiecare dintre noi, dar absolut fiecare dintre noi, membrii PDL, trebuie sa ne punem in mod corect intrebarea daca am facut ceea ce puteam, pentru ca partidul sa obtina un rezultat mai bun. Cand vom raspunde corect la aceasta intrebare, sigur ca pe urma putem ridica si pietrele de pe drum, pentru a arunca unii in altii", a subliniat Theodor Stolojan.

Sedinta PDL - prima analiza a alegerilor, s-au cerut demisii

Intrebat daca, personal, este suparat pe actuala conducere a PDL, eurodeputatul a raspuns: "Nu, nu! Eu cred de exemplu, spre deosebire de multi colegi ai mei ca un partid aflat la putere nu trebuie sa cedeze functia de prim-ministru. Poate schimba primul-ministru, dar nu are dreptul sa cedeze functia de prim-ministru. Problema e ca nu invatam din istorie! Ce s-a intamplat in anul 2000, de exemplu".

Citeste mai multe despre Stolojan: Inainte de a ridica piatra, sa ne intrebam daca am facut tot ce se putea pentru PDL!, pe RFI Romania.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Theodor Stolojan situatie PDL, #Theodor Stolojan esec PDL alegeri, #demisii PDL alegeri parlamentare, #esec PDL alegeri parlamentare, #Theodor Stolojan PDL renuntare prim ministru , #PDL