Stolojan il vrea pe Predoiu presedinte si pe Basescu inapoi in PDL: E un simbol, un luptator

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 11:09
2152 citiri
Stolojan il vrea pe Predoiu presedinte si pe Basescu inapoi in PDL: E un simbol, un luptator
Foto: Digi24

Theodor Stolojan a vorbit despre greselile lui Calin Popescu Tariceanu, despre candidatura la prezidentiale a lui Catalin Predoiu, despre guvernarea USL si despre Traian Basescu si Miscarea Populara.

Europarlamentarul PDL a fost intrebat, la Digi24, pe cine ar prefera intre Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu. In timp ce lui Crin Antonescu i-a reprosat comportamentul din scurtul sau mandat de presedinte, lui Calin Popescu Tariceanu i-a reprosat cresterile nesustenabile de pensii si salarii din 2007-2008.

"Tariceanu a facut un lucru prea putin cunoscut in Romania. In doi ani, cand era o crestere economica foarte mare, 2007-2008, a dat drumul la niste cresteri de salarii si pensii nesustenabile, care erau alimentate de niste venituri din bugetul Romaniei care proveneau de fapt din credite, din bani care intrau in Romania la vremea respectiva", a declarat Theodor Stolojan.

Intrebat dspre persoana pe care ar vedea-o ca presedinte al Romaniei, Stolojan a raspuns ca este nevoie de un om integru si l-a nominalizat pe Catalin Predoiu.

EBa il ironizeaza pe Stolojan

In ceea ce priveste partea pozitiva a guvernarii USL, europarlamentarul PDL a indicat echilibrul pastrat de la preluarea puterii de catre PSD si PNL: "Guvernarea USL a mentinut echilibrele si nu le-a deteriorat intr-o perioada scurta, ceea ce nu e o garantie ca nu va face in perioada electorala care vine".

Politicianul democrat-liberal a subliniat si faptul ca va ramane in PDL indiferent de ofertele din exterior si ca in ceea ce priveste intoarcerea in partid a lui Traian Basescu este optimist. Mai mult, el a anuntat ca va candida din nou pentru un loc in Parlamentul European.

"Basescu e un simbol, e un luptator, are un electorat care ii este fidel. Evident ca ni l-am dori sa fie impreuna cu noi in aceasta lupta. Insa sa nu uitam ca e presedinte pana la sfarsitul anului si implicarea lui in campania electorala e restrictionata de Constitutie. Dar e bine sa il stii langa tine", a declarat Theodor Stolojan.

Stolojan: Sper ca Miscarea Populara sa nu racoleze de la PDL

In ceea ce priveste o eventuala alianta a PDL cu alte partide pentru campania electorala, Theodor Stolojan sustine ca nu vede o solutie in aceasta varianta. Politicianul a criticat si partidul nou fomat Miscarea Populara pentru faptul ca a pornit de la premise gresite si ca atrage oameni altor partide.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Stolojan Tariceanu PDL alegeri, #Stolojan Basescu intoarcere PDL, #Stolojan PDL candidat prezidentiale Predoiu , #PDL