Stolojan: Il sustin pe Blaga, pentru ca si eu am fost dat la o parte, cand n-am mai fost folositor

Autor: Ana Ilie
Vineri, 22 Martie 2013, ora 20:50
4187 citiri
Stolojan: Il sustin pe Blaga, pentru ca si eu am fost dat la o parte, cand n-am mai fost folositor
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a explicat ca il sustine pe Vasile Blaga la presedintia PDL, intrucat apreciaza ca acesta si-a asumat conducerea partidului atunci cand nimeni nu a facut-o si pentru ca a trait pe pielea sa "boala veche a societatii romanesti" de a da la o parte pe cineva atunci cand nu mai este folositor.

"De ce nu a candidat doamna Udrea dupa alegerile locale? A candidat doar Blaga, pentru ca nimeni nu a dorit, partidul era in coborare libera. Acum Blaga nu este bun.

Eu sunt impotriva acestei atitudini, am trait-o si in viata politica, cand un om este bun si apoi nu mai este bun (...) Daca doamna Udrea candida dupa locale si pierdea cu acelasi scor, as fi sustinut-o cu aceeasi tarie. Este o boala veche a societatii romanesti de a nu respecta munca altuia", a spus Stolojan, vineri seara, la Realitatea Tv.

Stolojan a intarit ca il sustine pe Blaga "din respect pentru un om care si-a asumat conducerea intr-un moment greu".

"Stiu de cand eram presedinte PNL, si PNL avea 7%, cat de grea e munca de reconstructie a unui partid", a aratat Stolojan.

In opinia sa, PDL mai poate reveni la guvernare, dar cu foarte multa munca si numai daca revine la alegeri pe criteriul performantei.

"Sper ca PDL sa nu mai faca ce a facut la ultimele alegeri si sa revina la practica buna ca organizatiile cu cele mai bune rezultate sa puna candidatii la europarlamentare si la alte alegeri, sa porneasca de la criteriul performantei", a precizat europarlamentarul.

De altfel, Stolojan a dorit sa spulbere o afirmatie a Elenei Udrea, conform careia ar fi negociat cu Vasile Blaga primul loc pe lista pentru alegerile europarlamentare.

"Ceea ce n-a inteles doamna Udrea, care a dat azi un interviu. Eu am spus: competitia e foarte buna, dar nu cand depasesti anumite limite. Suntem colegi, am spus-o si inainte de competitie, ganditi-va ca ne vom privi in ochi dupa alegeri si s-ar putea sa ne fie rusine.

A dat azi un interviu in care a spus ca-l sustin pe Blaga pentru ca am aranjat cu el sa ma puna primul pe lista de europarlamentari, ceea ce este o magarie, pentru ca nu am facut niciodata asa ceva".

"Niciodata n-am cerut un capat de ata pentru activitatea depusa nici in PNL, nici PDL. Sunt deranjat de afirmatii mincinoase care nu au acoperire", a mai declarat Stolojan.

In opinia parlamentarului, nu exista niciun fel de posibilitate ca PDL sa faca alianta cu PNL. "Eu am fost dat afara din PNL si am creat PDL. Cu actuala conducere a PNL, aceasta nu este posibil (alianta - n.red.). Trebuie ca si PNL sa se schimbe, nu ai cum cu Antonescu...".

In ceea ce priveste acuzatiile de frauda la alegerile de sambata, Stolojan a declarat ca nu are cunostinta de asa ceva: "Nu sunt la curent cu niciun joc, stiu de ce-l sprijin pe domnul Blaga".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Theodor Stolojan alegeri PDL, #Theodor Stolojan sustinere Vasile Blaga , #PDL