Stolojan ii cere socoteala lui Ponta pentru privatizarile din transporturi (Video)

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 13:06
2045 citiri
Stolojan ii cere socoteala lui Ponta pentru privatizarile din transporturi (Video)
Foto: Digi 24

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan ii cere explicatii lui Victor Ponta pentru privatizarile companiilor de stat subordonate Ministerului Transporturilor, in special pentru privatizarea CFR Marfa, reclamata de compania americana OniTrax ca fiind lipsita de transparenta.

"Acest proces de privatizare s-a facut cu dedicatie din nou. Perceptia este ca Romania nu poate sa conduca astazi un proces de privatizare transparent si corect. Acest lucru a fost semnalat cu claritate inca de ambasadorii tarilor care au urmarit privatizarea acestei companii atat de importante pentru Romania si pentru investitorii straini si romani", a spus Stolojan, duminica, subliniind ca Ponta trebuie sa clarifice aceste lucruri acum, ca tot este interimar la Ministerul Transporturilor.

"Domnul ministru nou al Transporturilor, domnul Ponta, trebuie sa clarifice pentru opinia publica si pentru pietele de capital de ce managementul privat nu poate functiona la companiile din administrarea sa. Sau poate Ministerul Transporturilor executa calitatea de proprietar. Discutam de CFR SA, compania care administreaza infrastructura feroviara, de Tarom si altele.

Domnul Ponta trebuie sa explice de ce interesele de partid ale USL-ului nu lasa managaementul privat sa poata functiona in aceste companii. De ce in Romania orice metoda a economiei de piata nu functioneaza atunci cand e promovata de Guvern asa cum trebuie.

Domnul Ponta, care acum e ministrul Transporturilor, chiar intermediar, dar care in calitate de prim-ministru l-a insotit pe primul ministru francez in vizita de la centrul de inginerie tehnologica de la Titu, ar trebui sa poata explica primului ministru francez si concernului Renault de ce un tren cu piese face aproape 30 de ore de la Mioveni la Arad. Astea-as problemele reale ale Romanie, la care domnul Ponta ar trebui sa raspunda", a mai spus europarlamentarul PDL, intr-o conferinta de presa sustinuta duminica.

Ponta: N-am ce sa-i reprosez lui Fenechiu - Privatizarea CFR Marfa e legala!

Miercuri, in sedinta de Guvern, premierul sustinea ca nu are ce sa-i reproseze ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, in ceea ce priveste privatizarea CFR Marfa, in ciuda contestatiei formulate de americanii de la OmniTrax, care acuza autoritatile romane de lipsa de transparenta.

"Important e ca suntem in grafic, procedura de privatizare de la CFR Marfa e o procedura pe care toate structurile guvernamentale au recunoscut-o, ea s-a facut in conditiile legii si mereu in consulatare cu partenerii internationali, inclusiv stergerea datoriilor era trecuta in procedura de privatizare.

Am indeplinit procedurile conform legii. Nu am ce sa-i reprosez lui Fenechiu. Nu am stabilit numai noi aceste termene, chiar daca americanii (de la OmniTrax - n.red.) sunt nemultumiti", sustinea Ponta, la mijlocul saptamanii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Stolojan socoteala Ponta privatizari, #Stolojan Ponta privatizare CFR, #managementul privat CFR Ponta , #stiri Theodor Stolojan