Stolojan explica la PPE care sunt prioritatile democrat-liberalilor in viitor

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 14:05
1222 citiri
Stolojan explica la PPE care sunt prioritatile democrat-liberalilor in viitor
Foto: Ziare.com

Prioritatile democrat-liberalilor romani pentru urmatorii cinci ani se axeaza pe trei directii strategice, prima dintre acestea fiind sustinerea intereselor cetatenilor romani ca cetateni europeni si pe cele ale Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene, a precizat Theodor Stolojan, presedintele delegatiei romane la PPE.

Cea de-a doua directie se refera la sustinerea parcursului european al Republicii Moldova, iar cea de-a treia directie strategica este legata de dezvoltarea integrarii europene de o maniera in care sa beneficieze toate statele membre si cetatenii statelor membre.

"In cadrul acestor directii strategice, cand e vorba de interesele cetatenilor romani ca cetateni europeni si ale Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene, urmarim ca drepturile cetatenilor romani sa fie respectate.

Ati vazut o serie de tendinte in unele state membre de a introduce fel de fel de obstacole in circulatia libera a oamenilor din statele membre si a fortei de munca. In al doilea rand, avem in vedere problema intrarii Romaniei in Schengen si, sigur, pregatirea astfel incat in 2019 Romania sa poata sa intre in zona euro.

De asemenea, discutam de sustinerea drepturilor cetatenilor romani de etnie rroma, care sunt si ei cetateni europeni. Problema integrarii romilor in viata economica, sociala este o atributie sau o responsabilitate a fiecarui stat membru in care se afla populatia rroma si nu numai a unor state din care populatia roma provine, in migratia dintr-un stat membru in altul", a precizat europarlamentarul PDL intr-o declaratie pentru presa romana.

Un alt punct prioritar se refera la revitalizarea Strategiei Dunarii.

"Daca va uitati la toate judetele de-a lungul Dunarii, ele acopera o zona de saracie pentru Romania - Mehedinti, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si asa mai departe, in loc sa fie o zona de bunastare, asa cum se intampla cu regiunile de-a lungul Dunarii, in Ungaria, Slovacia, in Austria.

Dorim ca Dunarea sa fie un motor de dezvoltare economica si bunastare si sigur ca ne intereseaza foarte mult elaborarea, adoptarea unei strategii a Marii Negre pentru ca, deocamdata, nu avem o strategie pentru aceasta zona care a devenit deosebit de importanta pentru UE", a detaliat Stolojan.

In ceea ce priveste Republica Moldova, acesta si-a exprimat dorinta in privinta primirii de catre aceasta tara a unei foi de parcurs clare, in care sa i se spuna foarte limpede ce mai are de facut pentru a primi statutul de tara candidata la aderarea la Uniunea Europeana.

In ceea ce priveste a treia directie strategica, Theodor Stolojan a subliniat necesitatea existentei unei piete unice e energiei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Theodor Stolojan PPE, #prioritati democrat liberali , #PDL