Stolojan, despre paravanul Tariceanu, un nou "draga Stolo" si "pericolul Ponta presedinte"

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 08:42
8252 citiri
Stolojan, despre paravanul Tariceanu, un nou "draga Stolo" si "pericolul Ponta presedinte"

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan vorbeste despre alegerile prezidentiale, afirmand ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu e "inexistent" si "un paravan" pentru Victor Ponta. De asemenea, el exclude un nou episod "draga Stolo" si nu crede ca Teodor Melescanu va strange semnaturile necesare candidaturii la presedintie.

"Din pacate, pe dreapta nu ducem lipsa de candidati. Dl Iohannis se detaseaza evident de tot ce e acolo, ce misca pe dreapta. Nu avem absolut nicio emotie ca se califica in turul 2. Unii isi fac campanie proprie, altii incearca sa mai aduca aminte oamenilor ca exista in viata politica. Niciunul dintre cei trei (Calin Popescu Tariceanu, Elena Udrea si Monica Macovei - n.red.) nu are absolut nicio sansa", a declarat Theodor Stolojan, pentru Ziare.com.

Tariceanu: Nu am in spate un partid extrem de solid, dar mizez sa ajung in turul 2

Stolojan: Mesajul electoratului pentru noi si Basescu - "Daca ramaneti asa, ramaneti mici si jucati intre voi"

Intrebat daca fostul premier liberal este un candidat de dreapta, europarlamentarul PDL a raspuns: "El spune ca e pe dreapta, din pacate e mana in mana cu dl Ponta, dar deocamdata el afirma ca e si el pe dreapta".

"Tariceanu e inexistent, e ceva, asa, gol. Tariceanu e o fatada. E un paravan. Tariceanu din pacate a dezamagit prin ce a facut in 2008, din punct de vedere al guvernarii si dezamageste in continuare ca om politic prin optiunile pe care le-a facut cu PSD. E pacat", subliniaza eurodeputatul.

Stolojan: Romania ar trebui sa se fereasca de Tariceanu in functii publice

Totodata, Stolojan spune despre fostul sau coleg din PNL ca ar trebui sa nu i se mai incredinteze nicio functie publica timp de cel putin 10 ani, dupa deciziile luate in perioada in care era in fruntea Executivului, in anul 2008.

"Victor Ponta nu castiga alegerile, iar in cazul lui Tariceanu am mai spus-o mai demult: Romania ar trebui sa se fereasca de orice functie publica, care ii este incredintata lui Tariceanu. Ar trebui sa stea departe de orice functie publica cel putin vreo 10 ani, pentru ca ceea ce a facut in 2008 a fost lipsit de orice bruma de rationalitate economica.

In conditiile in care Romania crestea cu 7-8 la suta, el a dus deficitul la 7 la suta, a dublat pensia, a crescut salarii si criza a aratat ca toate erau nesustenabile", a spus fostul presedinte PNL.

Ponta, primul prezidentiabil care si-a depus canditura la presedintie - noi referiri la Unire

Referitor la faptul ca Victor Ponta a spus ca viitorul premier nu va fi de la PSD, Stolojan sustine ca prim-ministrul e sigur ca are voturile PSD, insa "cu ele nu ajunge presedinte, are nevoie de mai multe voturi si atunci creeaza fel de fel de sperante false unora sau altora".

Despre "pericolul Ponta presedinte": Suntem aici de 2.000 de ani, am fost si cu turcii si cu rusii

Intrebat daca exista posibilitatea unui nou episod "draga Stolo", precum cel din anul 2004, petrecut cu mai putin de doua luni inainte de primul tur al alegerilor, candidatul PNL din anul 2000 spune: "Nu, pentru ca Iohannis e un om foarte rezistent fizic, psihic, are pe ce sa se sprijine, pe realizarile pe care le-a avut ca primar si le are in continuare, deci nu".

"Are un alt gen de campanie electorala decat cea pe care am facut-o eu. La mine au fost niste conditii cu totul si cu totul speciale la vremea respectiva. Nastase cu PSD era partidul-stat, noi n-aveam acces la nicio televiziune. Eu a trebuit sa bat nu comuna de comuna, ci aproape sat de sat, orase mici. Treaba aceea m-a adus intr-o stare de epuizare de care din pacate mi-am dat seama prea tarziu. Deci nu mai sunt asemenea conditii", a explicat fostul premier.

Iohannis, despre un posibil episod "Draga Stolo": Nu am inclinatii spre dramaturgie si nu lacrimez usor

Totodata, intrebat daca Klaus Iohannis poate fi un nou Traian Basescu, eurodeputatul a raspuns: "Nu, e alt gen de om decat Traian Basescu".

"Nici nu se discuta sa nu fie in turul 2 si sper ca va si castiga lupta cu Ponta, pentru ca, daca Romania nu sesizeaza ce inseamna pericolul Ponta presedinte si PSD atotacaparator in Romania, atunci sigur ca nu-i nicio problema. Suntem aici de 2.000 de ani, am fost si cu turcii si cu rusii, si cu multi altii pe aici", ne-a mai declarat Theodor Stolojan.

Acesta este de parere ca, in aceasta etapa a cursei prezidentiale, sondajele sunt folosite sa manipuleze opinia publica, astfel ca ACL "nu pune pret pe niciun sondaj".

Ponta castiga fluierand prezidentialele. Cum se descurca ceilalti candidati - sondaj CSCI (Video)

De asemenea, europarlamentarul PDL nu crede ca seful SIE, Teodor Melescanu, va reusi sa stranga semnaturile necesare pentru o candidatura la Cotroceni, dupa ce acesta si-a anuntat intentia de a candida la prezidentiale.

"Nu cred ca poate sa stranga 200.000 de semnaturi, daca nu are in spate un partid sau daca nu si-a creat, cum si-a creat Macovei, elemente de societate civila", a mai spus fostul premier.

Melescanu, candidat sigur la prezidentiale? "Tocmai aceasta este problema"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Theodor Stolojan alegeri prezidentiale, #Stolojan draga Stolo, #Stolojan Klaus Iohannis, #Stolojan declaratii Tariceanu, #Stolojan Ponta prezidentiale, #Stolojan candidatura Melescanu , #Traian Basescu