Stolojan despre Oltchim: Nu doar Ponta a gresit, ci si guvernele anterioare

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 11:37
1952 citiri
Stolojan despre Oltchim: Nu doar Ponta a gresit, ci si guvernele anterioare
Foto: Arhiva

Toate guvernele care au acceptat termene fixe pentru privatizarea Oltchim au gresit, spune europarlamentarul PDL Theodor Stolojan.

Termene fixe se pun doar in fostele tari socialiste, pentru privatizari cu ciocanul, a declarat Theodor Stolojan la RFI Romania.

El eticheteaza acuzatiile premierului Ponta la adresa PDL drept "politicianism ieftin de campanie electorala".

In opinia lui Theodor Stolojan, "domnul Diaconescu ridica problema proiectului de contract care i-a fost prezentat spre semnare si ca acesta nu este corespunzator. Or din acest moment, domnul Dan Diaconescu are si posibilitatea de a se adresa si in justitie, daca pana la urma Guvernul ramane pe aceeasi pozitie si la sfarsitul termenului prevazut, anuleaza licitatia, rezultatele privatizarii. Deci ne putem astepta ca domnul Diaconescu, in masura in care nu vine pana la sfarsitul acestui termen de zece zile si cu banii, sa continue acest spectacol, din pacate, nefericit pentru credibilitatea Romaniei, a Guvernului si sigur, pentru soarta combinatului Oltchim".

Intrebat cine e de vina pentru problemele privatizarii Oltchim, Theodor Stolojan a mentionat ca "din pacate, nu-i vorba numai de guvernul acesta, ci de toate guvernele care au acceptat ca in negocierile cu organizatiile internationale sa-si prevada termene fixe, 18 septembrie sau stiu eu, 28 septembrie, ca privatizam Oltchimul sau ca privatizam CFR Marfa. Asemenea practici sunt admisibile numai in relatiile cu guvernele care se afla la stramtoare".

Fostul prim-ministru de la inceputul anilor '90 declara ca "trebuie sa tragem invatamintele si in viitor sa evitam asemenea lucruri".

"Un proces de privatizare, mai ales pentru un asemenea obiectiv complex, cum este combinatul Oltchim e un proces care parcurge anumite etape, cu anumite conditii, privind credibilitatea celor care participa la acest proces de privatizare si in general, trebuie sa ne ferim de a ne pune termen 3 ianuarie sau 5 ianuarie sau mai stiu eu cand, ca data fixa de a face privatizarea", a adaugat democrat-liberalul.

Theodor Stolojan crede ca "au gresit toate guvernele care au acceptat termene fixe de privatizare pentru asemenea obiective complexe".

Citeste mai multe despre Stolojan despre Oltchim: Nu doar Cabinetul Ponta a gresit, ci si guvernele anterioare pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stologan guverne greseli Oltchim, #Stolojan privatizare Oltchim, #Diaconescu privatizare Oltchim Stolojan , #PDL