Stolojan: Dan Diaconescu va da guvernul in judecata, daca nu ii accepta clauzele

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 21:58
4529 citiri
Stolojan: Dan Diaconescu va da guvernul in judecata, daca nu ii accepta clauzele
Foto: B1TV

Theodor Stolojan afirma ca guvernul a pregatit "superficial, in graba" procesul de privatizare a Oltchim, iar Dan Diaconescu va da statul in judecata daca nu i se accepta clauzele de negociere.

"A fost un proces grabit, superficial pregatit(...) Putem ajunge in situatia de a relua privatizarea sau de a intra intr-un proces in justitie. Tehnica domnului Dan Diaconescu este de a ridica o serie de clauze in negociere care nu vor fi acceptate (...) Dan Diaconescu va da statul in judecata spunand ca el a vrut sa participe, de buna credinta, dar guvernul nu si-a respectat angajamentele", a comentat Stolojan situatia, vineri seara, la B1TV, in timp ce la Ministerul Economiei se purtau negocierile finale intre Dan Diaconescu si reprezentantii guvernului.

Intrebat daca nu cumva si Dan Diaconescu va fi dat in judecata in cazul unui esec pentru fals si inselaciune, asa cum deja a anuntat premierul Ponta, europarlamentarul PDL a replicat: "il poate da, dar sorti de reusita nu prea are, deoarece nu a cerut prin caiet de sarcini dovada ca omul are bani".

"Nu s-au cerut nici alte garantii, abia acum vine sa aduca hartii de colo, de dincolo", a adaugat Stolojan, exprimandu-si opinia ca motivul pentru care guvernul nu si-a luat masurile de siguranta tine de superficialitatea si graba cu care a fost pregatita privatizarea.

In orice caz, "scriptic, Romania a demonstrat ca vrea sa privatizeze", a mai spus acesta, conditia fiind pusa in acordul cu FMI.

Theodor Stolojan si-a exprimat inca o data parerea ferma ca Oltchim trebuie restructurat in mod serios.

"Modelul de business pe care e construit Oltchim nu mai e valabil", a subliniat democrat-liberalul, explicand ca modelul respectiv este acelasi din anii '70.

In opinia sa, compania Oltchim are nevoie de "doua restructurari foarte clare", una a modelului de business, mai exact limitarea activitatii sale la realizarea de produse independent de Arpechim, si a doua financiara, a datoriilor.

Intrebat daca el crede in existenta unui investitor strategic care sa se afle in spatele lui Dan Diaconescu, Stolojan a parut sceptic, spunand ca nu crede asa ceva, si nu a exclus posibilitatea ca sa asistam la un caz de spalare de bani.

"Bat in lemn(...) dar in economia romaneasca s-au spalat bani suficienti in procese din acestea, de privatizare. Oltchim are nevoie de un investitor strategic care sa poata face restructurarea", a conchis europarlamentarul PDL.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Stolojan privatizare Oltchim, #Stolojan Diaconescu judecata guvern , #europarlamentar