Melescanu: Stolojan, sub comanda unica de la Cotroceni

Luni, 05 Mai 2008, ora 12:581136 citiri
Melescanu: Stolojan, sub comanda unica de la Cotroceni

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, i-a atacat luni pe parlamentarii care blocheaza avizele DNA si intarzie ancheta, facand referire in special la membrii PNL si PSD.

In replica, vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat ca Stolojan nu stie cum functioneaza Parlamentul, el fiind obisnuit cu "comanda unica", "specifica Palatului Cotroceni".

"Are si dansul (Stolojan - n.r.) dreptul sa faca declaratii, dar acestea sunt gratuite si fara acoperire. Stolojan nu stie cum functioneaza Parlamentul. Parlamentul nu functioneaza la comanda unica, asa cum era obisnuit el la Cotroceni", a declarat Teodor Melescanu, luni, la iesirea de la Biroul Politic Central al PNL.

Theodor Stolojan a solicitat luni Birourilor Permanente ale Parlamentului sa gaseasca o solutie in problema ministrilor-parlamentari, pentru care s-a cerut inceperea urmaririi penale, acuzand PSD si PNL ca sunt responsabile pentru situatia creata.

Prim-vicepresedintele democrat-liberal a aratat ca Parlamentul se afla in dificultate pentru ca procedura de acordare a avizului nu este clara.

"Ne aflam in situatia in care ministrii care se afla sub suspiciunea unor acte de coruptie nu pot fi judecati in Romania, nu pot ajunge in fata judecatii si aceasta situatie, la ora actuala, devine realmente ingrijoratoare", a adaugat Theodor Stolojan.

El a tinut sa completeze ca ar exista o cale pentru inceperea urmaririi penale, aceea pe care a urmat-o Traian Basescu in momentul in care a renuntat la imunitatea conferita de calitatea de deputat pentru a fi cercetat in dosarul "Flota".