Theodor Paleologu, schimb de replici cu activistul Valeriu Nicolae pe tema ieșirii USR de la guvernare. „Vor reveni când vor trece de 50% și vor salva România”

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 09:02
5444 citiri
Theodor Paleologu, schimb de replici cu activistul Valeriu Nicolae pe tema ieșirii USR de la guvernare. „Vor reveni când vor trece de 50% și vor salva România”
Schimb de ironii între cei Paleologu și Valeriu Nicolae

Theodor Paleologu, fostul candidat la alegerile prezidențiale din partea PMP, a comentat cu ironie o analiză făcută de activistul Valeriu Nicolae în care argumenta că USR nu ar trebui să mai intre într-o alianță cu PNL și UDMR după ce cele două partide nu au respectat promisiunile de reformă.

„Un strateg al USR-ului scrie următoarele: "Conducerea partidului ar trebui să anunțe rapid că încrederea lor în PNL și UDMR este zero, că deși au avut cele mai bune intenții au făcut o greșeală strategică intrând la guvernare cu PNL-ul și UDMR-ul lucru pe care îl regretă." (E textul brut, n-am intervenit cu corecturi.)

Ideea mi se pare strălucită. Regretele trebuie să fie profunde și sincere, acompaniate de penitență publică și de promisiuni ferme de a nu mai păcătui niciodată în viitor, de a evita pe veci contactul cu partide necurate și de a nu mai participa vreodată la o guvernare alături de alții. Amin!

UPDATE: Terminați cu comentariile răutăcioase. USR va reveni la guvernare de îndată ce va trece de 50%. Atunci, în sfîrșit, va salva România și românii vor fi fericiți cu adevărat”, a scris miercuri, 3 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, Theodor Paleologu.

Valeriu Nicolae i-a răspuns că nimic nu pare a justifica „complexul de superioritate de care dă dovadă”.

„Mulțumesc. Nu sunt strateg al USR-ului și în mod sigur scriu, nu rar, aiureli. Mă luați mult mai în serios decât mă iau eu. Mi-ar fi extrem de ușor să vă demonstrez că faceți și greșeli de logică, că sunteți câteodată incredibil de arogant, că săriți calul, că nu prea sunteți capabil să vă recunoașteți greșelile dar asta nu ar schimba cu nimic faptul că sunt convins că sunteți un intelectual remarcabil pe care îl admir în mod cinstit.

Faptul că ați citit foarte mult, că veniți dintr-o familie excepțională, că aveți o memorie foarte bună, că sunteți bine intenționat nu justifică totuși complexul de superioritate care pare să vă fi lovit iremediabil. Vă invit cu mare drag la un cărat, gătit sau la un baschet la Casa Bună pentru tratament. Și, da, aveți dreptate citatul de la care ați pornit e o prostie și merită ironizat. Promit să fiu cumințel și să nu vă mai deranjez”, i-a răspuns Valeriu Nicolae, fost membru USR și fost secretar de stat în cabinetul Cioloș.

Valeriu Nicolae susține că singura opțiune pentru USR este opoziția alături de Orban

Fostul secretar de stat în ministerul Muncii din guvernul Cioloș, Valeriu Nicolae, este de părere că singura opțiune în acest moment pentru USR este renunțarea la speranța unei noi guvernări alături de PNL și UDMR. În opinia fostului membru USR cea mai bună strategie este rămânerea în opoziție alături de grupul lui Orban, alături de care ar avea cele mai bune șanse să respingă atacurile venite din partea PNL și PSD.

„USR-ul are foarte puține opțiuni spre mai deloc. Aici cele mai importante.

1. Reintrarea la guvernare cu PNL și UDMR va fi de pe o poziție pierzătoare cu niște ministere unde nu vor putea să facă mare lucru. PSD-ul, AUR, UDMR și o bună parte a PNL-ului plus toate televiziunile vor face tot posibilul pentru a distruge orice șansă a USR-ului de a face ceva bun. Dacian cu tot bunul lui simț va fi responsabil pentru un câștig masiv al PSD-ului la următoarele alegeri cel mai probabil alegeri anticipate forțate de PSD și AUR.

2. Opoziția împotriva noului USL va fi complicată pentru că atât PNL-ul cât și PSD-ul se pot apăra relativ ușor. Un partid condus de Dacian nu are cum să devină brusc incisiv așa că gafele făcute de PSD și PNL vor fi în principal în avantajul AUR. Unirea în opoziție cu facțiunea PNL Orban poate fi o soluție dar va slăbi partidul pe termen mediu. O unire a celor două este posibilă dacă Orban e dispus să renunțe în a conduce noul partid dar nu are cum să întărească baza partidului sătulă de luptele pentru putere. Faptul că o mulțime de oameni importanți din USR care au fost în poziții de conducere în guvern vor trebui să-și caute de lucru va fi iarăși o problemă căci aparatul partidului va fi slăbit semnificativ. Primarii USR vor avea și ei mult de pierdut. Este puțin probabil că PSD-ul va sta la guvernare mai mult de 5 luni în condițiile în care lucrurile nu se schimbă dramatic spre bine și cel mai probabil vor declanșa alegeri anticipate.

3. Alegeri anticipate nu au cum să aducă nimic bun USR-ului căci vor pierde un minim de 10% din parlamentarii pe care îi au și asta în condițiile în care în competiția electorală nu se vor înscrie partide care să targeteze același electorat”, a scris Valeriu Nicolae într-o amplă analiză publicată tot pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#Theodor Paleologu, #Valeriu NICOLAE, #USR, #guvernare USL , #stiri Theodor Paleologu