Theodor Paleologu: USL va face o Constitutie anti-Basescu

Joi, 21 Februarie 2013, ora 14:03
2100 citiri
Theodor Paleologu: USL va face o Constitutie anti-Basescu

Deputatul Theodor Paleologu se teme ca participarea populatiei la referendumul din toamna pentru modificarea Constitutiei va fi "extrem de slaba". Democrat-liberalul mai spune ca USL va face o Constitutie "anti-Basescu".

"Speram si eu, ca foarte multi romani, ca macar in 2013 sa nu trebuiasca sa votam, sa avem o pauza de zgomot electoral. Din pacate, nu va fi asa, va trebui sa votam si in 2013, de data asta in privinta Constitutiei. Tare ma tem ca participarea va fi extrem de slaba, ca va fi o mobilizare care va delegitima noua Constitutie", a spus Paleologu, la RFI Romania.

Deputatul PDL pledeaza pentru o Constitutie mai coerenta.

"Eu ce cred, cu titlu strict personal, este ca textul constitutional trebuie in primul rand facut mai coerent, fie ca alegi intr-o directie sau alta, trebuie o anumita coerenta a textului constitutional, pentru ca in Constitutia pe care o avem problema cea mai grava izvoraste din contradictiile Constitutiei.

Faptul ca presedintele este ales prin sufragiu universal, numeste primul-ministru, dar nu poate dizolva Parlamentul sau nu poate demite pe primul-ministru. Exista o dualitate a puterii executive. Am vazut cat de nociva este aceasta dualitate", spune parlamentarul democrat-liberal.

Theodor Paleologu crede ca "actuala majoritate va face o Constitutie anti-Basescu, adica nu atat impotriva lui Traian Basescu acum, pentru ca Traian Basescu mai are un an si ceva de mandat, dar va fi o Constitutie, probabil, va fi un proiect de revizuire a Constitutiei, care sa evite ceea ce in ochii actualei majoritati au fost practicile care nu le-au placut ale presedintelui Basescu. Si atunci va fi o Constitutie, probabil, construita pe ideea sa nu mai fie posibil un alt Basescu".

Citeste mai multe despre Paleologu: USL va face o Constitutie anti-Basescu, pe RFI Romania.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Theodor Paleologu modificare Constitutie, #Paleologu Constitutie anti Basescu , #PDL