Theodor Paleologu: Nu trebuie sa reinventam stema, ci sa o reintregim

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 16:43 4280 citiri
Foto: realitatea.net

Deputatul PDL Theodor Paleologu crede ca pentru noi, "cei de azi", cel mai important eveniment din istoria Romaniei este "revolta anti-comunista din decembrie 1989".

Democrat-liberalul a marturisit ca nu este "nici mandru, nici nemandru" ca este roman, adaugand ca nu crede "ca apartenenta nationala trebuie sa genereze sentimente de mandrie".

"Patriotismul e un sentiment mai complex. Vedeam in America stickere si bannere cu 'The Power of Pride'. Nu-mi placeau. Mi se pare ca e vorba de un fenomen compensatoriu pentru neimplinirile personale", a declarat Theodor Paleologu, pentru Ziare.com.

Intrebat daca timpul scurs dupa caderea comunismului l-a facut mai mandru ca este roman sau dimpotriva, acesta a raspuns: "Gandeam la fel si in urma cu 20 de ani. Iar anul 1992 a fost un an sinistru, in plin iliescism retrograd. Mandru eram mai degraba de rezultatul la bacalaureat si de admiterea in cea mai competitiva 'classe prepa' din Franta, cea de la Lycee Henri IV".

Theodor Paleologu apreciaza ca Radu Miclescu este un roman mai putin cunoscut, dar cu care ar trebui sa ne mandrim. "E un boier moldovean care a refacut in mod admirabil conacul ancestral de la Calinesti, langa Botosani. Cand ma duc la el, traiesc acea viata de conac pe care o descria tatal meu in amintirile lui", a argumentat fiul regretatului senior liberal Alexandru Paleologu.

Monarhist convins, democrat-liberalul a dat un raspuns in concordanta cu convingerile sale la intrebarea "Care este simbolul care se potriveste cel mai bine poporului roman, daca ar fi sa reinventam stema ?".

"Coroana de otel", a replicat Paleologu, adaugand "Nu trebuie sa reinventam stema, ci doar sa o reintregim".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News