Theodor Paleologu: Nu am apucaturi de killer in politica

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 22:57 1576 citiri
Foto:europafm.ro

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a declarat ca va candida la sefia PD-L pentru a destinde atmosfera, si ca nu are apucaturi de killer in politica.

"Mi s-a parut firesc sa ma asigur ca initiativa mea e inteleasa corect, nu ca o tentativa de adezbina, ci din dorinta de a contribui la detensionarea partidului. Am fost surprins de deschiderea cu care a fost primita aceasta initiativa. Nu am apucaturi de killer in politica. Vreau sa destind atmosfera si sunt sigur ca o sa reusesc", a spus deputatul PD-L, potrivit realitatea.net.

Paleologu recunoaste ca sansele sale de a castiga sunt foarte mici, dar ca e necesara o a treia motiune din necesitatea de a exista democratie in partid.

"M-am apucat sa fac toata aceasta poveste tocmai pentru ca nu sunt ahtiat de functii. Probabilitatea ca motiunea mea sa castige este foarte redusa", a mai spus Paleologu.

Acesta considera motiunea sa ca fiind una neconventionala, in care sunt incluse si politici de mediu sau chestiuni referitoare la accesul la cultura.

"Sunt cateva note de neconventionalitate. In general, o motiune vorbeste despre toate subiectele. Eu am ales sa fac exact pe dos: sa selectez un numar mic de subiecte si sa spun lucruri precise. Al doilea element de originalitate e ca nu am inceput cu doctrina, cu ideologia. Am preferat sa pornesc de la provocarile viitoare pentru partid."

"Un rol important o au alegerile locale, in special Bucurestiul. Vorbesc de politici urbane, de mediu, ameliorarea transportului in comun. In partea a doua, la alegerile parlamentare, am ales o insistenta asupra domeniilor subfinantate, purtatoare de viitor. "Privind spre viitor" este titlul motiunii si reiese din aceste lucruri. Si, evident, cultura si accesul la cultura. Am introdus motiunea pentru a insista asupra unor chestiuni pe care le consider a fi neglijate", a mai spus Paleologu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
BigBrother
rank 1
Sansele sale de a castiga nu sunt foarte mici, sunt INEXISTENTE!