Theodor Paleologu cere ca ÎPS Teodosie să își clarifice prietenia cu Șoșoacă: ”Nu sunt convins că își va băga mințile în cap”

Miercuri, 19 Aprilie 2023, ora 16:02
4645 citiri
Theodor Paleologu cere ca ÎPS Teodosie să își clarifice prietenia cu Șoșoacă: ”Nu sunt convins că își va băga mințile în cap”
ÎPS Teodosie, arhiepiescopul Tomisului FOTO Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului și senatoarea Diana Șoșoacă FOTO Hepta

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a declarat miercuri, 19 aprilie, că în Biserica Ortodoxă Română sunt agenți ai Moscovei și că ÎPS Teodosie ar trebui să își schimbe discursul și să clarifice prietenia cu personaje precum senatoarea Diana Șoșoacă.

”Ar fi de dorit ca ÎPS Teodosie să clarifice lucrurile astea. Mi-aș dori ca un înalt ierarh român să facă niște clarificări în privința amicițiilor sale cu oameni ca doamna Șoșoacă, care e prietenă și cu Kuzmin, cu Iulian Capsali sau alții din aceeași zonă. Dacă nu face aceste clarificări perpetuează anumite supoziții pe care toată lumea e în drept să le facă în legătură cu poziția sa. (...) Ar fi bine, dar nu prea cred, pentru că îl încurajează alții. Nu sunt convins că își va băga mințile în cap, cred că va continua. Eu mi-aș dori. Mi-aș dori să clarifice lucruri, să clarifice prietenia sa cu doamna Șoșoacă, să facă niște clarificări în legătură cu Putin, să explice dacă și-a schimbat atitudinea sau nu față de Putin. E bine să facă aceste precizări. Dar nu cred că le va face. Va continua cu discursul lui care îi aduce aplauze. Sunt oameni care îl aplaudă și un om căruia îi plac aplauzele este încurajat de aplauze”, a declarat fostul ministru la DigiFM.

Paleologu mai susține că BOR nu ia măsuri atunci când apar astfel de declarații în spațiul public și că persoanele precum ÎPS Teodosie fac rău Bisericii.

”BOR, așa cum este ea organizată, nu permite luarea de măsuri pentru a limita pagubele pe care le fac astfel de declarații. (...) Există în BOR oameni pentru care războiul din Ucraina se explică printr-un complot globalist, american, masonic, nici nu spun clar cine sunt cei care conspiră. E o teorie a conspirației, însă fără subiect și predicat. E delirul fără logică și fără coerență. Nu e bine faptul că avem în poziții importante ale Bisericii oameni care, vrând-nevrând, sunt agenți ai Moscovei.

Spun vrând-nevrând că uneori nu e vorba de ceva conștient, există și categoria celor care se fac utili unei cauze dar fără să fie conștienți de acest lucru. Nu îmi imaginez că ÎPS Teodosie face lucrurile astea cu bună știință și vrând să susțină cauza lui Putin. Există public pentru așa ceva, pentru explicații de genul ăsta simpliste. Există un public care îl adoră pe Teodosie, care îl consideră un erou al credinței. Pe de altă parte, cred că asemenea atitudini fac un rău enorm Bisericii, pentru că Biserica pierde teren și pierde teren în mare măsură din vina acestor ierarhi deconectați de realitate și iresponsabili”, a mai spus Theodor Paleologu.

Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Senatoarea Diana Şoşoacă a anunţat miercuri, 27 martie, că se gândeşte foarte serios să candideze la Primăria Iaşi, ea acuzându-l pe edilul Mihai Chirica de ”înaltă trădare”,...
Fiul fotbalist al Dianei Șoșoacă a fost dat afară de o rivală politică
Fiul fotbalist al Dianei Șoșoacă a fost dat afară de o rivală politică
Diana Șoșoacă, unul dintre cei mai controversați oameni politici, acuză că fiul ei, Andrei Georgescu, a fost dat afară de la ACSO Filiași la ordinul actualului primar din Craiova, Lia...
#Theodor Paleologu, #IPS Teodosie, #Diana Sosoaca , #stiri sociale