Theodor Paleologu, despre impozitarea bacsisului: Mentalitate comunista, crasa imbecilitate - Interviu

Duminica, 10 Mai 2015, ora 08:22
12742 citiri
Theodor Paleologu, despre impozitarea bacsisului: Mentalitate comunista, crasa imbecilitate - Interviu
Foto: Facebook/Theodor Paleologu

Mentalitate comunista, crasa imbecilitate si revoltatoare bataie de joc - asta este parerea deputatului Theodor Paleologu despre masura luata de Guvernul Ponta privind impozitarea bacsisului.

"Masura in sine e inepta, umilitoare, comunista", a declarat Theodor Paleologu intr-un interviu pentru Ziare.com.

In ceea ce priveste viitorul PMP, partid din care a facut parte pana la inceputul acestui an, deputatul spune ca nu crede ca reuseste sa iasa din prapastia in care l-au afundat doua campanii electorale dezastruoase.

Despre Traian Basescu, lider de facto al Partidului Miscarea Populara, Theodor Paleologu afirma ca intotdeauna va fi o voce importanta in societate.

In luna februarie spuneati ca proiectul PMP s-a terminat intr-un fiasco total. Cum vedeti partidul, in acest moment, cu Traian Basescu lider de facto?

N-am impresia ca partidul reuseste sa iasa din prapastia in care l-au afundat doua campanii electorale dezastruoase. Pacat. A fost inca o sansa irosita.

Va mai avea vreo sansa Elena Udrea in politica?

Sa asteptam deciziile justitiei.

Dar Traian Basescu? Il vedeti pe viitor un lider important de partid?

Traian Basescu va fi mereu, cu sau fara partid, o voce importanta in societate.

V-ati inscris in grupul parlamentar al PNL, cu toate ca la un moment dat afirmati ca vi s-a propus sa treceti la liberali, dar ati refuzat pentru ca nu voiati sa fiti al 98-lea parlamentar care migreaza de la o formatiune la alta. De ce v-ati razgandit acum?

Am tras consecinta fireasca a esecului PMP. In plus, PNL nu mai este parte din USL. Declaratia la care va referiti a fost facuta in contextul in care PNL era aliatul PSD. Desigur, lumea nu uita si nici eu nu uit ca PNL a pus umarul la instalarea lui Ponta la putere. E o culpa deosebit de grava. Cum grave sint multele mizerii din guvernarea noastra, a PDL-ului.

Cum vedeti masurile luate de Guvernul Ponta in ultima vreme? Cea cu impozitarea bacsisului de exemplu?

Mentalitate comunista, crasa imbecilitate si revoltatoare bataie de joc. Monumentul ticalosiei e totusi acest registru al banilor personali ai angajatilor: 1) masura in sine e inepta, umilitoare, comunista; 2) procedura de adoptare este, fireste, ordonanta de urgenta; 3) angajatorii sint obligati sa depuna o notificare la administratia financiara; 4) termenul de depunere este de cinci zile; 5) cine nu se executa pina vineri ia amenda de 9000 de lei. Asta-i banditism curat.

DNA a pornit de ceva timp un puternic atac la adresa coruptilor. Si ma refer aici mai mult la zona politica. Multi politicieni au ajuns in arest sau sunt cercetati pentru diverse fapte de coruptie. Credeti ca mai urmeaza multi?

N-am informatii, dar banuiesc ca da.

Sunt sanse sa fie ridicat MCV-ul pentru Romania?

Mira-m-as: toata lumea isi zice ca trebuie mentinuta presiunea pentru terminarea lucrului inceput.

Cum vedeti parcursul de pana acum al presedintelui Klaus Iohannis? Pentru ce credeti ca poate fi laudat si pentru ce criticat?

Face ce poate, dar nu poate prea multe. N-ar strica sa se delimiteze de ineptele masuri fiscale ale guvernului.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Theodor Paleologu impozitare bacsis, #Theodor Paleologu PMP, #Theodor Paleologu PNL , #PMP